Hlavní obsah

Ve zlínském Zlatém jablku budou řádit čerti

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradičně se den před sv. Mikulášem prohání zlínským Zlatým jablkem partička rozpustilých čertů, před kterou by se měly mít všechny zlobivé děti na pozoru. Pro ty hodné jsou naopak připraveny různé dobroty.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Ve středu 5. prosince se mohou děti ve Zlatém jablku potkat s Mikulášem a jeho početnou družinou, ve které nebude již tradičně chybět ani několik andělů a čertů. Letos si pro ně připravili originální perníčky.

Kdo nebude čekat na mikulášskou nadílku doma, a přesto by své ratolesti o setkání s Mikulášem nechtěl ochudit, má možnost mezi 14. a 18. hodinou.

Tradice spojené s Mikulášovou osobou jsou velmi pestré a krajově i národnostně se liší. V Česku a na Slovensku je Mikuláš v biskupském oděvu a s dlouhým vousem doprovázen andělem a čertem. Ale dříve jej třeba doprovázel i obecní policajt. V USA se tato tradice postupně přetvořila ve fenomén Santa Clause.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám