Hlavní obsah

Ve Vilémovicích se besedovalo s Miroslavou Němcovou

Novinky, Michaela Marková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslankyně PČR Miroslava Němcová přijala pozvání starosty obce Vilémovice na Havlíčkobrodsku na besedu s místními občany.

Foto: Michaela Marková

Beseda s M. Němcovou

Článek

Beseda se konala v pondělí 10. listopadu v předsálí Obecního domu ve Vilémovicích od 16 hodin. K posezení se sešlo na dvacet místních i přespolních občanů a Miroslava Němcová se s každým zvlášť přivítala.

Setkání oficiálně svým slovem zahájil starosta, který pak předal slovo paní poslankyni. Ta nejprve poděkovala za milé pozvání, poděkovala členům starého zastupitelstva obce a členům nově zvoleného obecního orgánu popřála mnoho štěstí a úspěchů. Rovněž pogratulovala ke znovuzvolení staronovému starostovi.

Následovala již samotná beseda, při níž se Němcová vyjádřila k současné situaci ve Sněmovně, hovořila o zahraniční cestě Vojtěcha Filipa, zmínila se o sporu mezi ministrem financí Andrejem Babišem a ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem. Se starostou pak hovořila o médiích, která občanovi předkládají zejména negativní informace a mnohem méně se zmiňují o věcech, které se povedly.

Během besedy došlo i na nedávné Hovory z Lán a na výroky a oblečení prezidenta republiky a také na udělování státních vyznamenání. V souvislosti s tímto tématem se nabízela i otázka, zda Němcová nelituje, že na prezidentský úřad nekandidovala ona sama. Přiznala, že šlo o složité rozhodnutí, s nímž jí pomáhala nejen rodina, nicméně toto rozhodnutí padlo a nemá smysl se otáčet zpět. Na otázku starosty, jestli ji uvidíme v následující prezidentské volbě, odpověděla úsměvem. V poslední části diskuse hovořila Němcová o aktuální situaci v ODS a také o tom, co by strana měla udělat, aby si opět mezi voliči získala oblibu a příští volební výsledek byl mnohem lepší.

V závěru paní poslankyně poděkovala zúčastněným občanům za příjemně strávený čas a občané na oplátku poděkovali jí. Došlo ještě na několik fotografií, přání do budoucna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám