Hlavní obsah

Ve větrné loterii uspěly Opařany

Novinky, Miroslav Pejčoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. 6. 2012 se v Dobřejicích uskutečnil již tradiční závod v brokové střelbě. Střílely se dvě disciplíny a to „parkurové půlkolo“ a trap. Vypsány byly dvě soutěže a to jednotlivci a družstva z mysliveckých sdružení.

Foto: Miroslav Pejčoch

První tři jednotlivci - František Bohuslav,Tomáš Voborský,Pavel Rytíř

Článek

Počasí tentokráte meteorologům vyšlo a tak bylo slunečno, ale foukal ostrý studený vítr, který mnohé střelce vyhnal k ohni. Povětrnostní podmínky rovněž dělaly závod  nevyspytalený, protože stejně jako na olympiádě v Aténách, dával vítr letícím terčům netušené loby, přidával či ubíral na jejich rychlosti, takže střelci se skutečně nenudili.

Už od prvního kola měl v kategorii jednotlivců nakročeno k vítězství Tomáš Voborský z Tábora, který svým výkonem ukázal, že na něj tentokráte nikdo nemá. Druhý skončil František Bohuslav z Malšic a třetí místo, skvělou finálovou položkou vybojoval Pavel Rytíř z Opařan.

Závod družstev byl rovněž dramatický. Toto klání posledních pár let nevyhrálo jiné družstvo než Myslivecké sdružení Opařany.

V letošním roce se opět sjeli ti nejlepší z okolních honiteb, na které působí tato tradice jako červený hadr na býka v koridě, aby vše prolomili. A dlouho to vypadalo, že se jim to zdaří. To, že kapitán Opařanských Milan Falada, podá standardní kvalitní výkon (skončil po základní části třetí), se očekávalo.

Velikou záhadou však byl výkon jeho kolegů Zdenka Hájíčka a Miroslava Pejčocha ml. Přece jenom tým je tým a jeden nestačí. Výše jmenovaní „nezklamali“. Tito čtveráci totiž udělali závod maximálně napínavý.

Zdenek Hájíček v prvním kole předvedl výkon, za který by se styděl žák první třídy, který zbraň drží poprvé v ruce, aby v druhém kole byl nejlepší ze všech. Miroslav Pejčoch udělal to samé, ale v opačném gardu. K velikému překvapení Opařanských to však stačilo a zase zvítězili. Na druhém místě je marně stíhalo Myslivecké sdružení Hýlačka Radimovice u Tábora a třetí skončilo Myslivecké sdružení Lesna Sudoměřice.

Závod byl již tradičně organizačně zvládnut na jedničku, což je zásluha Mysliveckého sdružení Mandava Dobřejice. Už teď se všichni těšíme na příští ročník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám