Hlavní obsah

Ve Veselé u Mnichova Hradiště se již podruhé soutěžilo v kuchařském umění

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanské sdružení Veselá Vesnice uspořádalo v sobotu 21. září ve Veselé u Mnichova Hradiště druhý ročník soutěže o nejchutnější veselskou sladkost, nazvaný Veselá vařečka.

Foto: Petr Novák

V letošním ročníku soutěže se sešly více než dvě desítky sladkostí.

Článek

Ve stodole na návsi se od soutěžících sešly více než dvě desítky upečených zákusků, dortů, koláčů, buchet, bábovek a mazanců, u kterých porota hodnotila nejen chuť, ale také originalitu, tradici receptu a estetické ztvárnění.

Porotu tvořila starostka obce Boseň Marie Pšeničková, náměstek starosty Sdružení hasičů ČMS a docent ČVUT Václav Liška a zástupce velvyslankyně Velké Británie v ČR Tim Voase. Coby čestný porotce se zúčastnil i senátor pro Mladoboleslavsko a Turnovsko Jaromír Jermář.

Autoři nejlepších receptů si odnesli ceny v podobě praktických potřeb na pečení, hlavní cenou pak byla „zlatá“ vařečka.

Součástí programu bylo i promítání fotografií a videí z aktivit občanského sdružení Veselá Vesnice a informace o uskutečněných i připravovaných aktivitách ve Veselé pro občany této místní časti.

Po soutěži zábava pokračovala divadelním představením „To byl teda Silvestr“ v podání mnichovohradišťského souboru DS Tyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám