Hlavní obsah

Ve Velkých Karlovicích vzniká nová tradice: noční závod na běžkách

Novinky, Martina Žáčková

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích zakládá novou sportovní tradici. V sobotu 2. března se tu uskuteční nultý ročník závodu Noční stopa Valachy.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Velké Karlovice jsou oblíbeným cílem běžkařů.

Článek

Jde o závod na běžkách pořádaný netradičně za tmy. Start i cíl je na parkovišti u sjezdovky Razula. Běžkaři vybavení čelovými baterkami mohou závodit v několika věkových kategoriích na okružních trasách 7,5 a 15 kilometrů. Trasy budou pro lepší orientaci označeny reflexními šipkami a loučemi.

V 17.30 hodin začne závod pro děti do 12 let, v 18 hodin následuje hromadný start všech dospělých kategorií. Závod bude ukončen kolem 20:30 hodin. V tomto týdnu byla zahájena on-line rezervace.

Závodníci se mohou před závodem i po něm občerstvit v Gril srubu Razula a poté se třeba zahřát v termálních bazénech blízkého relaxačního centra Wellness Horal. Právě na sobotu 2. března totiž připadá další termín Saunové noci, při níž je Wellness Horal otevřeno až do půlnoci. Saunová noc bude tentokrát vzácnou příležitostí vidět "při práci" všechny tři saunéry Wellness Horal včetně saunérky Heleny Kopřivové, která na víkendovém Mistrovství České republiky získala bronz. Vzhledem k tomu, že první dvě místa obsadili muži, se Helena Kopřivová stala nejlépe hodnocenou ženou mistrovství.

Série akcí pro děti i dospělé pokračuje i týden po závodu běžkařů. V neděli 10. března se chystá Maškarní lyžovačka pro děti. Oficiálním završení lyžařské sezóny bude závod Razula Open Cup pro veřejnost a závod Ski pro lyžaře golfisty. Oba se uskuteční v posledním březnovém víkendu.

Více informací na www.razula.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám