Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí byl na programu tradiční Velikonoční jarmark

Novinky, Filip Bazala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí letos opět připravilo na svém náměstí Velikonoční jarmark pro veřejnost, kde bylo k vidění téměř sto prodejců z našeho regionu, ale také z Polska a Slovenska.

Foto: Filip Bazala

Velikonoční jarmark

Článek

V pátek 15.dubna, deset dní před Velikonočním pondělím, se na valašskomeziříčském náměstí uskutečnil tradiční Velikonoční jarmark, který předznamenává, že se nám blíží Velikonoce. Prodej započal již v osm hodin ráno, i když slavnostní zahájení bylo až o dvě hodiny později.

Na jarmarku se sešly stovky lidí, kteří mohli zhlédnout desítky stánků s nejrůznějším sortimentem zboží. K vidění byly například stánky s cukrovinkami, se sýry, kde jste mohli zakoupit tradiční turecký med, perníkové srdce s věnováním, ale také nejrůznější druhy sýrů a velmi oblíbené frgály či trdelníky.

Nabízel se i oblíbený svařák s medovinou, bramboráky, které celé město krásně provoněly. Stánkaři pro veřejnost předváděli i například pletení pomlázky, malování vajíček, zdobení perníčků a jiné řemeslné dovednosti.

Celá akce skončila kolem 18. hodiny a organizátoři mohli být spokojeni. Koho akce zaujala, tak už se může těšit na příští rok, kdy se tato událost bude zcela určitě znovu ve Valašském Meziříčí opakovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám