Hlavní obsah

Ve škole v Bukovanech si zájemci opět vyráběli Vánoce

Novinky, Andrea Csorbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již nepsanou tradicí se stala předvánoční akce, která probíhá v prostorách bukovanské základní školy pod názvem Vyrobte si Vánoce.

Foto: Andrea Hudcová
Článek

Akce se uskutečnila ve středu 10. prosince v odpoledních hodinách, kdy se návštěvníkům opět otevřely dveře školy za účelem vánočně laděného kreativního posezení.

V letošním roce si příchozí z řad žáků i rodičů mohli vyrobit hned pět vánočních dekorací: věnečky s andílky, hvězdy z papírových trubiček, papírové závěsné andílky a mohli si vyzkoušet pletení vánočky. Hitem letošního vyrábění se stali sněhuláci ze zavařovacích sklenic - budou sloužit jako originální svítilny.   

Pod vedením paní učitelky Šťastné si mohli rodiče s dětmi uplést svou vlastní vánočku. Nešlo ani tak o to vytvořit vánočku k snědku, ale oživit její domácí výrobu a hlavně tradiční pletení ze 4, 3 a 2 pramenů. Proto bylo k pletení použito těsto vizovické, které slouží k výrobě dekoračních předmětů z těsta. Vánočka tedy letošní Vánoce jistě přežije.

„Přestože většina z výtvarníků pletla poprvé, všechny výsledné vánočky skutečně vánočku připomínaly,“ chválí výtvarníky učitelka.

Paní učitelka Váchalová nejvíce pomáhala s připevňováním nosu a očí na sněhuláčky, aby se děti nespálily o tavnou pistoli. A také jí patří velký dík za výrobu krásných sádrových andílků, kteří sloužili jako dekorace na věneček.  

Již v minulých letech se organizátorky setkali s velkou návštěvností a spokojeností a ani letos tomu nebylo jinak. Ba naopak. Návštěvníků bylo ještě víc, než se čekalo, což ale organizátorkám nevadilo - materiálu a místa pro tvorbu bylo dostatek.

Každý si svůj výrobek hrdě odnesl domů. Někteří jej použijí jako dekoraci, jiní jako dárek pro své blízké. Vždyť Vánoce jsou již za dveřmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám