Hlavní obsah

Ve Městě Albrechticích chystají vánoční koncert s pěveckým sborem Bílovec

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K období Vánoc patří společenská setkání a kulturní akce. Načerpat novou energii a rozjímat můžete také na vystoupení pěveckého sboru Bílovec, který mezi svátky zavítá do Města Albrechtic.

Foto: Město Albrechtice

Ve Městě Albrechticích proběhne vánoční koncert

Článek

Vánoční koncert pořádá ve čtvrtek 27. prosince Město Albrechtice společně s Římskokatolickou farností. První hudební tóny se kostelem Navštívení Panny Marie rozezní úderem 16. hodiny. Všichni návštěvníci se mohou zaposlouchat do skladeb věhlasných hudebních skladatelů v podání pěveckého sboru Bílovec.

Pod vedením dirigenta Jiřího Šikuly sbor zapívá biblické písně Antonína Dvořáka, Modlitbu Bedřicha Smetany, chybět nebude ani Arcadeltova Ave Maria nebo Vivaldiho Credo. A těšit se můžete na další skladby, jež si pěvecký sbor s dvacetiletou tradicí pro své posluchače připravil.

Pěvecký sbor Bílovec má za sebou desítky koncertů nejen v našem regionu, ale také účinkoval v polských Katovicích a Kietrzi, německém Bad Neustadtu a na chorvatské Istrii. Čtyřicetičlenné seskupení tak bude jistě zárukou kvalitního kulturního zážitku.

Sváteční náladu jistě umocní ohňostroj, který bude nachystán na náměstí ve Městě Albrecticích patnáct minut po sedmnácté hodině.  

Reklama

Výběr článků

Načítám