Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku se bude opravovat most u semaforu na Beskydské

Novinky, Jana Matějíková

V sobotu 1. července se začne opravovat most přes Hodoňovický náhon v těsné blízkosti hlavního tahu na Beskydy. Jedná se o most u semaforu na ulici Beskydská. Jeho vlastníkem je Moravskoslezský kraj. Opravy jsou plánovány až do listopadu a vyžádají si částečnou a ve dvou termínech i úplnou uzavírku.

Foto: Jana Matějíková

opravovaný most

Článek

O víkendu (1. a 2. července) bude most zcela uzavřen z důvodu zřizování dopravních opatření a přeložek. Následně od 2. července v noci do 9. září ráno bude možné most využívat z jedné poloviny, přičemž provoz bude obousměrný a bude řízen přenosnými semafory.

Druhá etapa opravy mostu, tedy jeho druhé poloviny, je plánována od 9. září do 22. listopadu. Přičemž úplná dvoudenní uzavírka bude opět víkendová, a to od 9. do 10. září.

Při úplné uzavírce navede řidiče na objížďku dopravní značení. Trasa bude vedena po silnici I/56 ul. Beskydská, I/48 ul. Příborská, II/473 ul. 17. listopadu dále po komunikaci Kvapilova a silnici III/4848 ul. Podpuklí. Trasa objížďky pro opačný směr je totožná.

Uzavírka se dotkne i cestujících v autobusech. Ve dnech 1. - 2. července a 9. - 10. září pojedou linky MHD č. 6 a 4 a příměstské linky 860360 po náhradní trase. Místní linky č. 6 a 4 vynechají v těchto termínech zastávky „Místek, Beskydská“ v obou směrech. Zastávka bude přemístěna na zastávku „Místek, Podpuklí“.

Náhradní trasa pro autobusy v době úplné uzavírky povede kolem budovy Krajského ředitelství Policie ČR a Dopravního inspektorátu Frýdek-Místek na silnici I/56 respektive na III/4848.

Pohyb chodců bude umožněn provizorními lávkami.

Opravu krajského mostu zajišťuje Správa silnic Moravskoslezského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám