Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku přibyly další červené kontejnery

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci se společností ASEKOL rozšířilo sběrnou síť kontejnerů na drobné elektrospotřebiče. Koncem roku jich bylo po městě rozmístěno dalších deset, čímž se jejich počet zvýšil na současných dvacet osm.

Foto: magistrat FM

červený kontejner

Článek

Červené kontejnery na elektroodpad jsou lidem k dispozici na všech sídlištích, ale také v místech s hustější bytovou zástavbou. Informace o jejich umístění jsou zveřejněny na webových stránkách města a snadné a rychlé vyhledání nejbližšího červeného kontejneru nabízí i webový server cervenekontejnery.cz. Po zadání názvu města do vyhledavače získá uživatel seznam ulic, kde je červený kontejner umístěn, a to včetně mapového vyobrazení.  

Do červených kontejnerů patří vysloužilé počítače, mobily, MP3, sluchátka, klávesnice, fotoaparáty, ale také například nefunkční fény, žehličky, prodlužovačky, baterky a podobně. Naopak do červených kontejnerů nepatří monitory, autobaterie, zářivky, ani žárovky.  

Občané města již několik let elektroodpad poctivě třídí. Důkazem toho je i Certifikát environmentálního vyúčtování, které město získává každým rokem od společnosti ASEKOL.

„Podle posledního dostupného vyúčtování vytřídili občané města přes 17 tun drobného elektra, které odložili zejména do červených kontejnerů a sběrných dvorů. Výrazně tak přispěli a stále přispívají k ochraně životního prostředí, protože tříděný odpad se následně recykluje a využívá v dalším výrobním procesu. A abychom třídili ještě víc, budeme ve spolupráci se společností ASEKOL navyšovat počet červených kontejnerů na území města i do budoucna,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Reklama

Výběr článků

Načítám