Hlavní obsah

Ve druhé nejvyšší korfbalové soutěži se na vedoucí béčko Prostějova dotáhla kolínská rezerva

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrté kolo první korfbalové ligy mělo na programu miniturnaj v Českých Budějovicích a dvojutkání v Havířově, kde změřily síly domácí Šenov a rezerva Kolína. Právě Středočeši se díky jedné výhře dotáhli v tabulce na vedoucí prostějovské béčko.

Foto: Jan Pařík

Tým Šenova

Článek

MINITURNAJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Hned první duel mezi domácími a Táborem přinesl nepohlednější korfbal. Budějovice spoléhaly na ženskou část týmu, Tábor zase na kluky. Skóre bylo ještě chvíli před konce vyrovnané, nakonec však přeci jen slavila domácí rezerva.

„Měli jsme v týmu nějaké extraligové hráče, kteří nám pomáhali tvořit hru. Tolik jsme se na ně nesnažili hrát, ale i tak nám moc pomohli,“ uvedl kouč vítězného celku Ondřej Čierný.

KCC Sokol B České Budějovice - KC SPŠS Tábor 18:15 (10:8)

Utkání mezi domácím týmem a rezervou Znojma, které dorazilo jen se šesti hráči do pole, bylo ještě vyrovnanější. O konečné remíze rozhodla zbytečná ztráta Budějovic, kterou soupeř osm vteřin před koncem potrestal.

„Tomáš Veselý vybojoval míč, nahrál ho Kubovi Žákovi a ten se nemýlil. V oslabené sestavě jsme rádi, že to dopadlo alespoň takhle,“ komentoval drama znojemský trenér Aladár Dančo.

„Absolutně jsme propadli. Proti šesti jsme se nedokázali domluvit na vhodné taktice, abychom využili znojemských slabin. Sice měli dobré hráče z extraligy, ale to nás neomlouvá,“ lamentoval českobudějovický trenér Čierný.

KCC Sokol B České Budějovice - Modří Sloni Znojmo B 20:20 (10:10)

V duelu dvou hostujících celků ještě v poločase vedlo Znojmo, nakonec se však radoval o jeden koš Tábor. „Na jednu stranu je obdivuhodné, že soupeř hrál dobře jen v šesti lidech, na druhou stranu to pro mě znamená dehonestaci korfbalu jako sportu. Nikdo není na hru proti šesti vůbec zvyklý a i my jsme s tím měli problém,“ podotkl kouč Tábora Daniel Valeš.

Modří Sloni Znojmo B - KC SPŠS Tábor 18:19 (10:8)

DVOJUTKÁNÍ V HAVÍŘOVĚ

Dvojutkání v Havířově mělo komický výsledek. Obě střetnutí totiž dopadla výsledkem 17:15, pokaždé se však radoval jiný tým. V prvním utkání získal dva body domácí Šenov, ve druhém zase rezerva Kolína.

„V prvním zápase to byla od začátku přetahovaná. Žádný tým se nedokázal dostat do výraznějšího vedení. Bohužel se nám zranil jeden z klíčových hráčů a chvíli to s námi vypadalo bledě. Naštěstí se v závěru zápasu střelecky probudil Petr Slíva a jeho přesné střely z dálky přispěly k tomu, že jsme ze zápasu vyšli jako vítězové,“ ulevil si šenovský kouč Ondřej Sládek.

V druhém měření sil obměnil Kolín sestavu a to se mu vyplatilo. „Díky velké motivaci vypadal druhý zápas úplně jinak. Výborně jsme bojovali, zejména v obraně, kde si již hráči na své protějšky zvykli. Konec zápasu jsme trochu vypustili a dali Šenovu prostor stáhnout osmikošový náskok z poločasu,“ uvedl kolínský lodivod Zdeněk Milichovský, který se 44 trefami vévodí tabulce střelců.

KC - ZŠ Šenov - VKC Kolín B 17:15 (11:10)

VKC Kolín B - KC - ZŠ Šenov 17:15 (13:5)

Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: No votný Jakub 7, Kozák Michal 3, Milichovský Zdeněk 3 - Sládek Ondřej 6, Vrkoč Jakub 5, Rusňak Martin 2.

Reklama

Výběr článků

Načítám