Hlavní obsah

Vánoční vyrábění v Habartově umocnila komorní, příjemná atmosféra

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S ohledem na letitou tradici a značný a navíc i velmi kladný ohlas ze strany veřejnosti na velikonoční vyrábění se pracovnice Domu dětí a mládeže (DDM) v Habartově za pomoci Klubu přátel DDM rozhodly nabídnout zájemcům možnost zhotovit si i dekoraci vánoční.

Foto: Aleš Plevka

Stromeček je jako živý, byl to jeden z těch složitějších výrobků, ale vynaložená námaha stála za to

Článek

Na druhý adventní víkend v sobotu 7. prosince se prostory místního kulturního střediska krátce po obědě na několik odpoledních hodin zaplnily desítkami těch, kteří se rozhodli ozvláštnit své domácí interiéry originální vánoční výzdobou.

K dispozici bylo asi patnáct stanovišť, která byla obsazena zručnými instruktory, s jejichž dopomocí se každý příchozí dobral k žádoucímu výsledku.  Mezi materiály tentokráte jasně dominoval různobarevný papír, sem tam doplněný o korálky, špejle nebo drátek. Barevný polotovar se postupně za přispění šikovných rukou mohl proměnit např. ve skládaná přáníčka, usměvavé soby a několik druhů stromečků či různorodých ozdob.

Odpolední nabídku doplňovaly i jednoduché sváteční testíky, jejichž úspěšní řešitelé se mohli těšit ze sladké odměny nebo volné vstupenky na zábavné dopoledne, jímž chce DDM přivítat vánoční prázdniny.

Na příchozí ve vestibulu čekalo i několik prodejních stánečků regionálních výrobců, kde bylo možno zakoupit zdobené perníčky, šperky z fimo hmoty, pletené košíky a další dekorace, drobnou keramiku, šperky z drátků a kamínků a jiné výrobky, které všechny byly nenapodobitelnými originály.

Přestože návštěva nebyla tentokrát tak masivní jako v čase velikonočním, poklidná atmosféra, podtržená vánočními melodiemi, která zde panovala, může v budoucnu přilákat i víc šikovných lidiček. Ti budou moci stvořit nejeden pěkný výtvor, který v čase vánočním opět ozdobí habartovské domácnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám