Hlavní obsah

Vánoční show nadělila dětem Michala ze školky

Novinky, Dana Smrčková

Zvonivý smích a rozzářené oči dětí. Zdálo by se, že Ježíšek v Mikulově naděloval o pár dní dřív. Ale ne. To jen přijela Vánoční show se spoustou písniček, soutěží, her a známých tváří.

Foto: Dana Smrčková
Článek

Malí diváci se v mikulovském kině stali 9. prosince součástí fiktivního televizního přenosu Televize Amfora. Díky uzavřenému okruhu tak mohli na velkoplošné projekci vidět i sami sebe. Přímo na pódiu si pak zasoutěžili o stavebnice a sladké balíčky. Zatímco družstva holek si vzal pod ochranné křídlo Jan Čenský, kluky hecoval Petr Salava.

Zábavné hry střídaly písničky v podání Terezy Mátlové či Jolany Smyčkové, potleskoměr potom měřil, kdo z celebrit získá Cenu obliby dětského diváka 2010. O přízeň nejmenších se tak ucházela třeba Helena Vondráčková, Karel Gott, Jiřina Bohdalová, Martin Dejdar nebo Michal Nesvadba, který děti provází televizní Kouzelnou školkou.

Právě on byl vyvrcholením odpoledního programu. Před dětským publikem vystupuje téměř čtyřicet let a jak říká, ti nejmenší se za ta léta nemění. A někdy ho dostanou na kolena.

„Po jednom představení, když jsem se podepisoval na fotky, do památníčků a knížek, stál v houfu taky jeden chlapeček. Držel se táty za ruku. A najednou mu říká: Táto, ten Michal nesmí umřít! V tu chvíli jsem byl nesmrtelnej. To bylo něco, co mě opravdu dostalo. Jemu nestačily slova mít rád, dal do toho věčnost, a to je hrozně dojemný,“ svěřil se Nesvadba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám