Hlavní obsah

Vánoční koncerty chystá i Moravskoslezská Sinfonietta

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční čas se blíží a s ním i příprava vánočních koncertů. Moravskoslezská Sinfonietta v letošním roce připravuje koncerty dva. První se uskuteční v Radvanicích 2. prosince v kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie v 16.30 hodin a další v Paskově 15. prosince v kostele Sv. Vavřince v 17.00 hodin.

Foto: Jan Soukup
Článek

První z uvedených koncertů bude na programu v radvanickém kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie. Na programu bude: W. A. Mozart - Malá noční hudba, J. S. Bach - Partita 1013 pro sólový fagot a Koncert pro flautino RV 443 C dur od A. Vivaldiho, sólový part přednese Petr Ženč.

Dalším koncertem bude vystoupení v Paskově v kostele Sv. Vavřince. Moravskoslezská Sinfonietta byla pozvána starostou Paskova Petrem Baďurou. Celý koncert organizuje paskovský rodák Adam Grygar, který je externím členem Národního divadla moravskoslezského v Ostravě.

Publikum bude moci na tomto koncertu vyslechnout známkou Českou mši vánoční od J. J. Ryby. Za dirigentským pultem se představí šéfdirigent MSS Adam Sedlický (SR). Sólové party jsou obsazeny členy opery Divadla Antonína Dvořáka: Iveta Pavlásková (soprán), Kateřina Svetlíková (alt), Pavel Ďuríček (tenor), Adam Grygar (bas). Ve sboru může publikum vyslechnout taktéž členy Národního divadla Moravskoslezského, ale i členky sboru Canticorum (Havířov). Všechny pěvce doprovodí Moravskoslezská Sinfonietta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám