Hlavní obsah

Vánoční čas vstoupil do Ústí nad Orlicí

Novinky, Stanislava Dvořáková

V úterý 12. prosince zahájením adventních trhů na Mírovém náměstí se v Ústí nad Orlicí rozhostila pravá vánoční atmosféra tisíců světel, které přináší výzdoba ulic, nabídky dárků, zábavy a svátečních melodií v doprovodu koled.

Foto: Stanislava Dvořáková

Adventní trhy v Ústí nad Orlicí rozzářily náměstí, přinesly bohatou nabídku zboží i vánoční pohody.

Článek

V úterý tu byly zahájeny adventní trhy, které v průběhu tří dnů nabídnou bohatý výběr textilního i košikářského zboží a samozřejmě řady pochutin mastného sortimentu až po krkonošské šťávy a medovinu. Ani krásná jablíčka farmářských trhů nebudou chybět.

Nezbývá než si něco přát a zazvonit na zvoničku vedle vánočního stromu a pak jen čekat na splnění. Pro děti je navíc připravena Ježíškova pošta, která je zárukou, že se pod stromečkem o Štědrém dni objeví požadovaný dárek. Stačí spolupráce radnice a rodičů a zázrak je na světě.

Když se potom s večerem na ozářeném prostranství rozezní píseň "Vánoce, vánoce přicházejí" v podání kapely Ponny Expres, vánoční čas je definitivně nastolen.

Ve středu 13. prosince bude sváteční ráz ještě slavnostnější. To se v 18 hodin s doprovodem pěveckého sboru Alou Vivat budou zpívat koledy se zapojením obrovského sboru všech přítomných, pro které Klubcetrum připravilo zpěvníčky včetně dalšího přispění distribuce Orlického deníku.

Nebude se však zpívat jen v Ústí nad Orlicí, ale v celém Česku, kdy v rámci "celorepublikového sboru" budou v stejný čas znít stejné koledy na mnoha místech České republiky i dalších zemí.

Ve čtvrtek 14. prosince ještě odpoledne zazpívají koledy děti MŠ Sokolovská a směs oblíbených melodií uzavře koncert kapely PPS. Děti mohou prožít vánoční pohádku v Městské knihovně a dospělí adventní koncert zpěváka a skladatele Richarda Pachmana a herečky a zpěvačky Dity Hořínkové v sále ZUŠ Jaroslava Kociana. Výtěžek koncertu poslouží jako dar Dětskému domovu ve Strančicích.

Vánoce mají čarovnou moc přinášet radost a štěstí do všech domovů. Jejich kouzlem se rozzářil i stromeček v ústeckém Stacionáři, kde se štědrovečerní hostinou rozloučili s klienty, kteří se na svátky vracejí domů k vlastním rodinám.

I zde byl program následující besídky zahalen do pohádky. Na společnou píseň "Veselé vánoční hody, zpívejte dítky koledy" navázalo odkrytí pokladu pod vánočním stromečkem v podobě desítek dárků na základě průzkumu přání a potřeb klientů personálem Stacionáře.

Následující píseň "Rolničky" s doprovodem harmonikáře byla tím neopravdovějším vyjádřením radosti z bohaté nadílky a příjemného Štědrého večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám