Hlavní obsah

Vánoce v Základní umělecké škole Rychvald

Novinky, Jan Vavříček

V době adventní připravila Základní umělecká škola v Rychvaldu několik koncertů a vystoupení. Některé z těchto akcí jsou přístupné široké veřejnosti - ostatní jsou pak určeny pro nejmenší diváky ze základních a mateřských škol.

Článek

Ve čtvrtek 9. prosince v 16.30 se v obřadní síni ObÚ v Dětmarovicích uskuteční Vánoční koncert, připravený žáky a učiteli poboček ZUŠ v Dětmarovicích.

neděli 12. prosince v 16.30 jsou zájemci již tradičně zváni do Husova sboru v Rychvaldě na Adventní koncert.

Na tu pravou vánoční notu určitě naladí situační komedie plná písniček a nečekaných zvratů Jak byly Vánoce málem na blátě. Diváci se dovědí, co dělat, když je 20. prosince a teplo jako v létě. Autorky příběhu, učitelky Petra Křížková, Kateřina Šmídová a Hana Indruchová, víc prozradit nechtěly, pouze slíbily, že všechno dobře dopadne.

V úterý 14. prosince dopoledne tuto hru předvedou malí umělci dětem z mateřských a základních škol v Rychvaldě, odpoledne se uskuteční setkání s milými hosty z center pro lidi s mentálním a zdravotním postižením Barevný svět z Ostravy-Muglinova, Beruška z Ostravy-Zábřehu, ze Stacionáře Třebovice, Náš svět z Pržna a z MŠ a ZŠ Duha z Orlové.

Ve stejný den ZUŠ zve na kmenovou budovu v Rychvaldě na představení pro veřejnost. Také 16. prosince dopoledne bude tato hra předvedena dětem z MŠ a ZŠ z Dolní Lutyně a Dětmarovic a 20. prosince se uskuteční v ZŠ A. Jiráska v Dolní Lutyni představení pro veřejnost.

Výsledkem dobré spolupráce s římskokatolickou farností v Dolní Lutyni je i letos Adventní koncert v kostele sv. Jana Křtitele, na který je veřejnost zvána ve čtvrtek 16. prosince v 16.30.

Seznam akcí i případné kontaktní informace jsou dostupné na internetových stránkách ZUŠ (http://www.volny.cz/zusrychvald/).

Reklama

Výběr článků

Načítám