Hlavní obsah

Vánoce na Floře Olomouc nabídnou nákupy pod stromek, pohodu i zabijačkové dobroty

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výběr z typické i netypické předsváteční nabídky, stromky, kapry, ochutnávky vánočních dobrot, ale i pohodovou atmosféru nabídnou letošní Vánoce Flora. Svátečním trhům bude olomoucké výstaviště patřit od 10. do 18. prosince.

Foto: Archiv Flora Olomouc
Článek

„Už nyní máme 153 vystavovatelů a stále se ozývají noví zájemci,“ konstatovala manažerka závěrečné akce letošního programu výstaviště Flora Dagmar Maixnerová. Tradiční nákupy pod vánoční stromek letos vstupují už do 31. ročníku. 

Návštěvníci se mohou těšit na pestrou nabídku – od vánočních ozdob, svíček, pokojových rostlin, knih, CD, DVD, šperků, bižuterie, galanterního a drogistického zboží až po sportovní potřeby, obuv, konfekční zboží, kožešiny, kuchyňské potřeby, elektrospotřebiče, zahradní nářadí, či chovatelské potřeby.

K dostání budou výrobky ze dřeva, lepenky, mosazi, prostírání na sváteční stůl, keramika. V nabídce budou i potraviny  - produkty zdravé výživy, vitamíny, maďarská klobása, dárková slivovice. Malým návštěvníkům se bude určitě líbit nabídka na pultech prodejců hraček, stejně jako ocení vánoční pochoutky, drobné cukroví či marcipán.

"O víkendech 10. a 11. prosince a 17. a 18. prosince bude výstaviště patřit oblíbeným zabijačkovým hodům s prodejem a ochutnávkami dobrot," přidala pozvání Maixnerová. Pojistkou proti chladnému počasí budou stánky se svátečními punči, medovinou, vánočními čaji a koktejly.

Na trzích bude velký výběr vánočních stromků z olomouckých městských lesů i od soukromníků. Kapry přivezou rybáři ze Šumvaldu-Nové Dědiny v sobotu 17. prosince, ryby budou k mání do pátku 23. prosince. 

Prodejní část doplní na Floře bohatý program. V sobotu 10. prosince  v 15 hodin se na výstavišti objeví čert a Mikuláš, každý den budou k vidění ukázky lidových řemesel. Prostor vedle pavilonu A oživí dřevěná salaš obydlená zvířaty zapůjčenými ze ZOO Olomouc. 

Trhy probíhají v době od 10. do 18. prosince denně od 9 do 18 hodin. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám