Hlavní obsah

Valašsko zažije spanilou jízdu skútrů z celé střední Evropy

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy na třetí ročník mezinárodního srazu skútrů vrcholí, a to nejen v hlavách organizátorů, ale i v garážích po celé střední Evropě. V sobotu 14. června se v Rožnově pod Radhoštěm potřetí setkají milovníci požitkářské jízdy na skútru.

Foto: Tomáš Šimíček

Na Valašsko se již tento víkend sjedou skútraři z celé střední Evropy

Článek

Rožnov pod Radhoštěm opět po roce zažije nevídanou atmosféru spanilé jízdy skútrů nejrůznějších barev a tunningů. Na tuto podívanou se těší nejen diváci, ale hlavně jezdci, kteří se na Valašsko těší hlavně kvůli nádherné krajině a neopakovatelnému zážitku. 

Všichni účastníci jsou hned po rádu od desíti hodin pozvaní na kafe a sorbet k zapálenému skútristovi, rožnovskému Italovi Kristianovi, do jeho obchůdku Storica Enotria na Meziříčské ulici. Po ranním občerstvení se budou jezdci přesouvat na rožnovské náměstí, kde bude od 12:00 hodin probíhat registrace a oficiálně se zahájí sraz. 

Vyjížďka po valašských kopcích potěší každou duši, už videopozvánka vás chytí za srdce. V plánu je sobotní okruh přes Soláň a Velké Karlovice se zastávkou u Balatonu až na Prostřední Bečvu do areálu výletiště v Kněhyních, kde bude volná zábava i s živou hudbou.

Večerní atmosféru srazu dokreslí nasvícení svíčkami od Uniparu a bude se i soutěžit. Společnost Robe ve spolupráci s Karlem Abrhámem a Brněnským okruhem vyhlásila soutěž O nejlepší zvuk skútru a O nejhezčí "skútrařku". Cena za výhru je velmi motivující - vstupenka na letošní brněnské Moto GP.

Jízda pro Libušín

Nedělní vyjížďka začne v 11 hodin u pohostinství U Skokana na Prostřední Bečvě. Kolona se pak vydá směrem na Pustevny, kde bude krátká přestávka. Účastníci srazu si po celou dobu budou moci zakoupit samolepku s motivem nedávno vyhořelého Libušína a tak přispět na jeho obnovu.

Samolepku namalovala výhradně pro sraz skútrů Veronika Ottopalová a výtěžek z jejího prodeje bude po nedělní vyjížďce předán přímo ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm jeho vedení. Lepší zakončení třetího ročníku mezinárodního srazu skútrů si organizátoři nemohli přát.

Atmosféře srazu a nadšení pořadatelů propadli i místní podnikatelé a akci s chutí podpořili. Dík proto patří: Město Rožnov pod Radhoštěm, Valašské muzeum v přírodě, Robe, Dioflex, Reality Kocourek, HV Free, Mai Cafe, Reklamarožnov.cz, Dolda Trans, Storica Enotria, hotel Soláň, Lotus Grill, Unipar a další. 

Reklama

Výběr článků

Načítám