Hlavní obsah

V Žatci se poběží závod v půlmaratónu

Novinky, Vít Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atletický klub Žatec letos pořádá po Velké Žatecké další běžecký závod. V neděli 21. dubna odstartují závodníci na půlmaratónské trati až k Nechranické přehradě. Poběží se i kratší desetikilometrová vzdálenost.

Foto: Packa (CC-BY-SA-2.5)

Trať žateckého půlmaratónu povede podél řeky Ohře téměř až k Nechranické přehradě.

Článek

Půlmaratónský běh (21,0975 km) povede proti proudu řeky Ohře přes obce Stroupeč, Přívlaky a Stranná až do Vičic, kde bude obrátka a poběží se zase zpět k lávce přes Ohři u žateckého koupaliště, kde je i hromadný start obou tratí. Kratší desetikilometrová distance nabídne stejný směr i část závodu, jen obrátka bude přibližně 400 metrů za obcí Stroupeč.

Trasy kopírují modrou turistickou značku a zároveň cyklostezku číslo 6 s výjimkou prvního a (logicky) posledního kilometru, kde se poběží po širší cestě. Pro obě tratě jsou vypsány dvě věkové kategorie, do 39 let a nad 39 let. Samozřejmostí je členění závodníků na muže a ženy. Na trase půlmaratónu budou tři občerstvovací stanice vybavené vodou, iontovými nápoji a ovocem, kratší běh bude obsahovat jen jednu možnost občerstvení. Občerstvení bude dostupné i v cíli závodu.

V každé kategorii vyhlásí pořadatel Atletický klub Žatec 3 nejlepší závodníky, kteří obdrží věcné ceny, jež věnovalo město Žatec a další sponzoři. Všichni účastníci obdrží diplom se svým jménem. Časový limit dokončení závodu není organizátory přesně určen. To znamená, že zúčastnit se může opravdu každý.

"Osobně si myslím, že akce tohoto typu má obrovskou šanci zaujmout hlavně hobíky, kteří nikdy na atletické závody nedorazí, když nejsou trénovaní atleti. Akce typu 10 km, půlmaratón a maratón vůbec nejsou o pořadí (na to jde pár profíků), ale o účasti, radosti z dokončení a osobním zážitku z dosaženého výkonu. Vůbec není rozhodující, zda je člověk 50., 350. nebo 1350.," dodal sponzor závodu Miroslav Urban.

Začátek závodu je v neděli 21. dubna v 10 hodin dopoledne. Startovné splatné při prezentaci od 8.30 do 9.30 činí 80 Kč pro půlmaratón a 60 Kč pro desetikilometrový běh. K dispozici budou šatny a sprchy na koupališti. Registrace jsou prováděny emailem na j.luc@seznam.cz do 18. dubna. Případné upřesňující informace budou zveřejněny na facebooku Žatecký půlmaratón a 10 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám