Hlavní obsah

V zahradě zámku Mníšku pod Brdy zahraje kapela Hradišťan

Novinky, Marie Charvátová

V sobotu 15. září od 15:30 hodin se v zahradě zámku koná koncert Jiřího Pavlici a kapely Hradišťan. Po několika letech se vrací do Mníšku, abychom se opět mohli zaposlouchat do melodií známých lidových písní a folklórních skladeb.

Foto: Anna Čelouchová

V zahradě zámku zahraje kapela Hradišťan.

Článek

Zahrada mníšeckého zámku bývá častým dějištěm různých společenských akcí, ať jsou to divadelní představení, muzikály anebo koncerty. Romantické prostředí přímo vybízí k romantickým zážitkům. V sobotu 15. září se můžeme těšit na koncert folklórní hudební skupiny Hradišťan, který zakončí letošní Mníšecké kulturní léto.

Hradišťan se vrací do Mníšku po několika letech znovu a představí hudbu různých žánrů a široký netradiční repertoár. Základem a počátkem byly ale rozhodně melodie vycházející z lidové tradice.

Hradišťan vznikl v Uherském Hradišti už v polovině minulého století. Dnes stojí v jeho čele houslista a skladatel Jiří Pavlica, a to již od roku 1978. Kromě houslí si ovšem poslechneme i cimbál, klarinet, flétny nebo kontrabas. Přijďte si zanotovat známou Modlitbu za vodu, Studánku nebo Ej, lásko, lásko. Koncertem v půli září se tak symbolicky rozloučíme s letní zámeckou sezónou. 

Cena vstupenky je v předprodeji 200 Kč, na místě 250 Kč. Kromě pokladny zámku se dají zakoupit také na městském úřadě a kavárnách na náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám