Hlavní obsah

V ubytovně v Sokolské ve Frýdku-Místku vznikla kancelář Agentury pro sociální začleňování

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Frýdku-Místku působí od července Agentura pro sociální začleňování Úřadu vlády ČR. Má za úkol snižovat napětí mezi majoritou a minoritami, propojovat veřejnou správu s neziskovým sektorem a poskytnout podporu obcím v procesu sociálního začleňování osob ohrožených sociálním vyloučením.

Foto: Jana Matějíková

Primátor M. Pobucký, zástupci MP a asistenti prevence kriminality.

Článek

Nyní má tato agentura svou vlastní kancelář, a to přímo v sociálně vyloučené lokalitě v ubytovně v Sokolské ulici. K dispozici bude nejen jejím pracovníkům, ale využívat ji budou také terénní pracovnice a asistenti prevence kriminality.

„Kancelář vznikla zejména proto, že je žádoucí propojit subjekty, které v lokalitě působí. Jednak proto, že vzájemné vztahy mezi pracovníky a obyvateli lokality se lépe budují v přirozeném prostředí a také proto, že terénní sociální pracovnice, asistenti prevence kriminality a členové agentury si budou moci efektivně předávat své poznatky a informace, což povede k cílenější prevenci, která má pomoci předcházet, zmírňovat a zabránit prohlubování sociálního vyloučení jednotlivců a rodin,“ řekl náměstek primátora Libor Koval. 

Terénní pracovnice a asistenti prevence kriminality budou moci v této lokalitě pobývat také delší čas, protože budou mít k dispozici zázemí na vyřízení potřebné dokumentace a v neposlední řadě si zde budou moci zejména v zimních, mrazivých měsících uvařit horký čaj a ohřát se. Ušetří tak cestu na magistrát nebo městkou policii a budou stále v kontaktu s prostředím, ve kterém vykonávají svou hlavní pracovní činnost.    

Reklama

Výběr článků

Načítám