Hlavní obsah

V Trutnově šipkaři rozehrají další ročník TruTOULKY

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Trutnově se v úterý 18. února rozběhne druhý ročník série pravidelných turnajů - TruTOULKA. Název seriálu napovídá, že se nebude jednat o soutěž odehrávající se na jednom místě. Těch bude hned sedm: Družba, Na Pražské, Na Stadionu, Sportbar Mládežnická, U Kousala, U Truta a Hostinec Voletiny.

Foto: Ondřej Vylíčil
Článek

Ve srovnání se standardy jiných místních seriálů TruTOULKA výrazně vybočuje. A to především v tom, že každý druhý turnaj je uzavřen hráčům nejvyšší výkonnostní kategorie (A). Konkrétně turnaje kategorie C+ jsou určeny jen hráčům z 2. a nižších ligových soutěží, turnaje kategorie B+ z 1. a nižších lig a pouze turnaje s označením Open mohou navštívit všichni hráči bez rozdílu ligové příslušnosti.

Všechny vyjmenované kategorie pak mohou navštěvovat neregistrovaní (chcete-li amatéři) a také dámy bez jakéhokoliv omezení. Tato pravidla, respektive omezení, nabízí hráčům zajímavý motivační faktor. V polovině turnajů totiž budou soupeřit se sobě rovnými tzn. proti hráčům stejné výkonnosti.

V té druhé, kdy jsou na programu všem přístupné Openy, naopak mohou posbírat cenné zkušenosti po boku těch nejlepších, a přitom si na své konto v žebříčku připsat tučnou porci bodů. Openy jsou totiž hodnoceny trojnásobným počtem základních bodů.

Také v celoročních žebříčcích TruTOULKY budou hráči rozděleni dle kategorizace (A, B, C+) a vlastní pořadí bude mít i něžné pohlaví. V každém z nich si věcnou cenu vyslouží medailisté, vítězové obdrží originální pamětní ceny a hráčům, kteří odehrají stanovený počet turnajů bude vyplacen tzv. osobní finanční jackpot. Ten se bude tvořit automaticky každému startujícímu dle jeho aktivnosti a úspěšnosti v turnajích. O odměny - v podobě konzumačních lístků - se bude hrát i v jednotlivých turnajích.

Toť ve "zkratce" k pravidlům. Další informace, konkrétní termíny či rozpis hracích míst lze vyhledat na stránce série trutoulka.navrchol.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám