Hlavní obsah

V Přepychách jsou hodné děti, s čerty budou dováděti

Novinky, Dana Ehlová

Zatímco ve většině míst čerti s Mikulášem a anděly děti navštívili, v jedné obci pod Orlickými horami se na setkání s čertovskou družinou teprve připravují. Přepyšské čertoviny, jak se akce nazývá, tu totiž vypuknou až 7. prosince. To ovšem vůbec neznamená, že Přepychy budou v něčem ochuzeny.

Foto: obec Přepychy (archiv)

Třetí ročník Přepyšských čertovin proběhne 7. prosince.

Článek

„Čerti v pekle hospodaří, mastí karty, pivo vaří, a když mají dlouhou chvíli, vaří v kotli čertoviny. V Přepychách jsou hodné děti, s čerty budou dováděti,” tak zní slogan třetího ročníku Přepyšských čertovin, které uvařili pekelníci z místní kulturní komise.

„Čertoviny proběhnou letos pěkně v teple, jak to má ve správném pekle být. Před restaurací Katka sice budou plát ohně, ale hlavní program se odehraje uvnitř,” prozradila starostka Zdeňka Seidelová.

Čerti, čertice i čerťátka z Přepych i okolí se sejdou v 17 hodin v pekelném sále restaurace Katka a pak to vypukne - v kotli plném čertovin vybublají na povrch překvapení pro všechny generace.

Všichni si zadovádí, zasoutěží a dokonce ochutnají všemi čerty mazané palačinky. Během disca v čertovském rytmu se určitě naučí i čertí tanec.

Podle zaručených informací, přijal prý pozvánku k účasti dokonce i velký kníže všech pekel - Lucifer, který slíbil nadílku pro nejhodnější čerťátka.

Reklama

Výběr článků

Načítám