Hlavní obsah

V Poličce roztančí návštěvníky festivalu v rytmech folkrocku kapela Apetitt

• Aktualizováno
Novinky, Klára Kašparová

O tom, že je festival Poličské kulturní léto multižánrově založený, svědčí další akce festivalu – po letních kinech a divadlech přichází na řadu koncert poličské hudební kapely Apetitt.

Foto: Klára Kašparová

Koncert kapely Apetitt se uskuteční v pátek 3. srpna

Článek

První srpnový páteční podvečer se v atriu poličského Centra Bohuslava Martinů rozezní hudba folk-country-rockové kapely, která vás kulturně nasytí. Akustická kytara, foukací harmonika, baskytara, bicí, housle nebo mandolína – tyto a další hudební nástroje zazní v hudebním vystoupení kapely Apetitt. Poličská hudební skupina, kterou svým zpěvem obohacuje Martina Hrnčířová, má i své vlastní skladby s českými texty.

Posluchači se mohou těšit na folkrockovou a countryovou hudbu. „Naše tvorba se postupně odklání od bluegrassu a směřuje více do folkrocku. Posun k trochu tvrdšímu pojetí muziky, díky bicím, se nám líbí. Postupně přibývají další vlastní písně, z nichž některé vznikly bezprostředně po zážitcích z akcí, kde Apetitt hrál,“ sdělili členové skupiny Apetitt.

Hudbou festival nekončí, ale pokračuje... Dalším lákadlem pro hudební nadšence bude zcela jistě tradiční vystoupení poličských harmonikářů, hudební festival 555* či filmová podívaná Tvář vody, která získala Oscara za nejlepší filmovou hudbu.

„Vlnu zábavy a dobrodružství festival přinese i v srpnu. Malí návštěvníci festivalu se pobaví na divadelním představení o mlynáři, o princezně Filipíně či zrelaxují v tvořivých dílnách, kde si vyrobí domácí křídy, poklady z knoflíků, prostírání či tužkovník,“ sdělila organizátorka festivalu Alena Zavoralová. Letní kino, cestovatelská přednáška o Indii nebo divadlo Návštěva mladé dámy – taková bude kulturní dávka pro dospělé návštěvníky.

Kompletní srpnový program naleznete na webové stránce www.letopolicka.cz. Více se také dozvíte na facebookové stránce Poličské kulturní léto. Festival pořádá Centrum Bohuslava Martinů a Městská knihovna Polička ve spolupráci s MaTami z.s.

Reklama

Výběr článků

Načítám