Hlavní obsah

V ostravské INDUSTRIAL Gallery vystavuje osm mladých umělců

Novinky, Josef Zajíc

Ostravská INDUSTRIAL Gallery ve spolupráci s absolventy Vysoké školy výtvarného umění v Bratislavě uvádí od 9. září výstavu ONE STEP FORWARD VOL.3/ Ostrava 2014. Představuje generaci autorů, kteří zaujímají pevné místo na česko-slovenské umělecké scéně.

Foto: Josef Zajíc

Výstava v INDUSTRIAL Gallery v Ostravě 9.9.2014: Matěj Fabián: Klimt´s Death Meets Skywalker

Článek

Výstava ONE STEP FORWARD VOL.3/ OSTRAVA 2014, kterou na vernisáži uvedla kurátorka Jana Řeháková, navazuje na stejnojmenný kolektivní projekt, který se poprvé konal v roce 2010 v galerii Médium v Bratislavě. Po třech letech se na základě impulsu jedné z členek skupiny Patricie Koyšové, podařilo zrealizovat v prostorách brněnského Domu pánů z Kunštátu ve stejném obsazení ONE STEP FORWARD VOL.2/ BRNO 2013.

Ostrava je tak třetím místem, kde mladí umělci Matěj Fabian, Milica Fischerová, Dita Kaplanová, Patricia Koyšová, Hana Mikulenková, Kristina Šimeková, Ivana Oroszová a Lucia Tálová prezentují v INDUSTRIAL Gallery svá díla.

„Součástí ostravského setkání se také stal výtvarný workshop realizovaný v prostorách Vítkovických sléváren ve dnech 25. 8. - 31. 8. 2014. Členové OSF měli možnost nalezený kovový materiál přetvářet do soch, objektů nebo instalací. Matěj Fabián vytvořil z nalezených součástek sérii zvěrstev. Hana Mikulenková doplnila malbu s názvem Růža pre Katarínu instalací stříbrné růže,” uvedla kurátorka výstavy Jana Řeháková.

Vedle osmi pláten prezentuje své dílo, jako instalaci zrcadla, Milica Fischerová, která píše: „Právě tento okamžik je jediná realita, kterou máte...”

Výstava v INDUSTRIAL Gallery v Ostravě v Zahradní ulici č. 10 potrvá do 10. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám