Hlavní obsah

V Ostravě pokřtili novou bibliofilii spolku Biblios

Novinky, Josef Zajíc

V úterý 20. listopadu v 18 hodin se uskutečnil v Domě umění v Ostravě křest nové bibliofilie spolku knihomilů Biblios nazvané Vít Slíva: Z návrší. Bibliofilie obsahuje tři dosud nepublikované básně Víta Slívy, které autorskými ilustracemi doprovodila výtvarnice Ladislava Gážiová.

Foto: Josef Zajíc

Publikace tří básní Víta Slívy. Dům umění v Ostravě. 20.11.2012

Článek

O úvodní slovo a představení básníka Víta Slívy se postaral publicista, redaktor a básník Ivan Motýl, který nejprve odborně a do detailu rozebral pojem a význam slova bibliofilie. Představil kapelu, která doprovázela druhou část křtu publikace tří básní Víta Slívy vydané v edici Trinity, kterou řídí majitelka ostravského antikvariátu a klubu Fiducia Ilona Rozehnalová.

Novou publikaci Vít Slíva: Z návrší vydalo Sdružení Biblios ve spolupráci s Papírenskou manufakturou Velké Losiny. Bibliofilie je vytištěna na ručně čerpaném papíru Losin. Svazek vychází v nákladu 50 číslovaných a signovaných výtisků, které graficky upravil Jiří Šigut. Finalizaci a ochranné přebaly realizoval Jiří Fogl ze Žamberka.

Vít Slíva pak přednesl vybrané básně. Zazněly písně Lukáše Somera na básníkovy verše z cyklu Souvrať.

Následoval křest publikace, kterou na cestu ke kupujícím poslal také ředitel Papírenské manufaktury Velké Losiny Ondřej Duksa, ilustrátorka Ladislava Gažiová, Ilona Rozehnalová, Ivan Motýl a sám autor.

V druhé části programu recitoval Ivan Motýl básně Víta Slívy a vybraných dalších autorů v doprovodu kapely 6.květen.

Křest publikace se uskutečnil ve spolupráci s Antikvariátem a klubem Fiducia, Papírenskou manufakturou Velké Losiny a Slezským zemským muzeem - Památníkem Petra Bezruče.

Vice na : www.gvuo.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám