Hlavní obsah

V Oslavanech zvolili nové vedení města

Novinky, Aleš Tichý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sále Dělnického domu v Oslavanech se dnes od 18 hodin konalo ustavující zasedání městského zastupitelstva.

Foto: wikimedia.org

Vlajka města Oslavany

Článek

Až do okamžiku zvolení nového starosty města vedl jednání Mgr. Miloš Musil. Mandátová komise ověřila mandáty všech zvolených a přítomných 21 zastupitelů a po konstatování, že je vše v pořádku, složili noví zastupitelé slib. Dále probíhalo jednání s tím, že mj. bylo určeno, že uvolnění zastupitelé budou dva, tedy starosta a místostarosta, a radních že bude sedm.

Ze strany ČSSD padl návrh, aby volba starosty nebyla tajná, ale veřejná. Tento návrh nebyl přijat a volilo se v tajném hlasování.

Volba starosty a místostarosty byly tím hlavním, co na zasedání přitáhlo zhruba 300 občanů města. Jako kandidáti na post starosty byli navrženi ing. Naděžda Špiříková a Vít Aldorf. Oba pronesli svoje úvodní projevy.

Z 21 zastupitelských hlasů a odevzdaných obálek získala Ing. Špiříková 4 hlasy, Aldorf hlasů 14, jeden zastupitel odevzdal obálku prázdnou - zdržel se hlasování. Starostou města Oslavany tak byl zvolen Vít Aldorf.

Nový starosta převzal vedení schůze a občanům a nastínil hlavní body, kam a jakým způsobem se bude muset město ubírat v následujících letech - hlavně s ohledem na megaprojekt rekonstrukce vodovodního a kanalizačního řádu a předělání čističky odpadních vod na přečerpávací stanici do čističky v Ivančicích.

Následovala volba místostarosty. Na tento post byl navržen pouze jeden kandidát a tím byl ing. Svatopluk Staněk, který z 21 platných hlasů dostal 16 hlasů, 3 hlasy byly proti, 2 zastupitelé se zdrželi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám