Hlavní obsah

V opravené Podbrdské hospodě uspořádají taneční zábavy, divadelní představení i akce pro děti

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V období ekonomické krize, kdy mnohé kulturní instituce a restaurační zařízení doslova „přežívají“, zřídkakdy profitují a mnohem častěji se uzavírají, působí Podbrdská hospoda v Dominikálních Pasekách jako sympatické zjevení.

Foto: Archiv Podbrdské hospody

První akcí po rekonstrukci byla zábava se skupinou B.O.S.

Článek

V minulém týdnu byla dokončena její rekonstrukce a na nadcházející měsíce z ní majitelé hodlají udělat doslova „kulturní centrum“. 

„I v dnešní době má smysl snažit se o to, aby měli lidé kam vyrazit, pobavit se, zatancovat si a tak dále,“ uvedl Aleš Homonický, nájemce Podbrdské hospody, která se nachází necelých deset kilometrů od Příbrami. Podle jeho slov se zde v nejbližší době uskuteční dětský den, několik koncertů a také divadelní představení.

„Ke slavnostnímu otevření hospody po více než měsíční rekonstrukci jsme uspořádali 17. května taneční zábavu s kapelou B.O.S. V dalších měsících se uskuteční také koncerty skupin Paradox, Checkpoint nebo Brutus. Přivítáme u nás i divadelní ochotníky z Čenkova, připravujeme akce pro děti, grilování a mnohé další,“ informoval Homonický.

Členství v Klubu přátel přináší výhody štamgastům

Před letním obdobím očekávají v Podbrdské hospodě větší návštěvnost turistů – majitelé věří, že čundráci uvítají její dřevěný interiér i novou venkovní zahrádku. Do budoucna podle provozovatele usilují také o zařazení místa na seznam turistických známek.

„Místní řemeslníci i obec Dominikální Paseky nám s rekonstrukcí hospody hodně pomohli, teď už je opravdu jen na nás vynasnažit se, aby to tady fungovalo a lidé byli spokojeni,“ věří majitel hospody.

Nutno uznat, že pro místní štamgasty i přespolní hosty dělají v Podbrdské hospodě akce na malou vesničku vskutku netradiční. Se svými přáteli se například „setkávají“ na sociální síti Facebook, především tu ale funguje Klub přátel, jehož členové vlastní klubové karty vypadající jako „kreditky“. Členem klubu se může stát obyvatel Bratkovic či Dominikálních Pasek, anebo stálý „štamgast“ – většinou při třetí návštěvě hospody.

„Prozatím máme 240 členů, kterým zajišťujeme různé výhody – například slevy na konzumaci. Dostávají také pravidelné informace prostřednictvím SMS o zdejším dění,“ vysvětlil Aleš Homonický, který se netají tím, že vedení hospody považuje především za koníček, který mu přináší radost. Tu chce předat i spokojeným návštěvníkům…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám