Hlavní obsah

V Nymburce bude vystupovat tři sta devadesát předškolních umělců

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dva dny – pátek 5. a sobota 6. května, se do Nymburka sjede 390 umělců. Pokud se domníváte, že to budou Alexandrovci, pak je to mylný úsudek. V nymburském Sportovním centru se bude konat již dvacátý druhý ročník festivalu Mateřinka a těmi umělci jsou děti z mateřských škol z celé České republiky.

Foto: Jan Řehounek

Fotografie z loňského ročníku.

Článek

Jde o celostátní nesoutěžní přehlídku hudebních, tanečně-sportovních a dramaticko-výtvarných pódiových vystoupení, v nichž předškolní děti ukážou, že naše nastupující generace je, jedním slovem, úžasná.

Vystupující děti čekají po oba dny dopoledne zkoušky, ale i pestrý program, v němž mají možnost se pobavit i si zasportovat.

V pátek odpoledne od 13.30 hodin se na jevišti představí ve veřejných vystoupeních mateřské školy z Nového Bydžova, z Brna, Sokolova, Žatce, Horního Slavkova, Sezemic, Sloupna, Karlových Varů, Nymburka, Habartova, Svijanského Újezda – Pěnčína. Z Loun vystoupí dvě školky.

Sobotní program sestaví mateřské školy Montessori z Prahy, ze Zábřehu, Košťan, Hejnic, Kunčice pod Ondřejníkem, Prostějova, Dubí, Klášterce nad Ohří, Liberce, Teplic a po dvou MŠ z České Lípy a Zábřehu.

Oba dny bude moderovat "rozhlasák" Jan Kovařík.

Pro doprovodný program je připravena výstava dětských výtvarných prací, prodejní výstava výrobců hraček a zařízení pro MŠ, prezentace soutěžících mateřských škol na panelech, promítání záznamů z oblastních kol 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám