Hlavní obsah

V nové Agel Střední zdravotnické škole v Ostravě se připravují na zahájení školního roku

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již za pár dní přivítá Agel Střední zdravotnická škola v Ostravě-Koblově své historicky první studenty. Učitelský sbor i další zaměstnanci školy tak mají v těchto dnech plné ruce práce s přípravami na nový školní rok.

Foto: Radka Miloševská

V přípravném týdnu se musí učitelský sbor nejen seznámit se všemi organizačními záležitostmi, ale připravuje také třídy a odborné učebny pro své žáky.

Článek

V přípravném týdnu se musí učitelský sbor nejen seznámit se všemi organizačními záležitostmi, ale připravuje také třídy a odborné učebny pro své žáky.

„Ladíme poslední detaily, například skládáme nově zakoupené anatomické modely a čeká na nás také výzdoba tříd, kde se aktuálně instalují nové keramické tabule a nástěnky. Už se velmi těšíme na naše budoucí studenty,“ uvedla Jaroslava Víchová, která bude vyučovat odborné zdravotnické předměty a zároveň bude třídní učitelkou zdravotnických asistentů.  

Školu založila společnost Agel. „Naše střední škola vznikla na základě stálého a prohlubujícího se nedostatku zdravotnického personálu v České republice. Má za cíl podílet se na výchově budoucího personálu s dopadem na jeho stabilizaci,“ sdělil ředitel školy Vladimír Janus. 

Nový školní rok v pondělí 4. září odstartuje se třemi třídami prezenčních a jednou třídou dálkových studentů, kteří budou studovat v oborech - zdravotnický asistent, zdravotnické lyceum a laboratorní asistent.

Reklama

Výběr článků

Načítám