Hlavní obsah

V Nosislavi se konalo bodování vín

Novinky, Jiří Smutný

V rámci připravované výstavy vín spojené s ochutnáváním se v neděli 28. února sešli v Kulturním centru v Nosislavi znalci vína, aby ohodnotili přihlášené exponáty.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Jak prozradil předseda místní organizace Českého zahrádkářského svazu Kamil Rozek, letos se sešlo rekordních 680 vzorků. A nejde jen o vína z nejbližšího regionu, ale z celé moravské oblasti. Dokonce se objevily i vzorky z Rakouska.

Bodování se konalo za použití obvyklé dvacetibodové stupnice a zúčastnilo se ho 22 hodnotitelských komisí. Výsledky jejich práce budou zveřejněny příští týden na zahájení koštu.

Zvláštností nosislavského koštu je skutečnost, že se neuděluje titul Šampion výstavy, ale vyhlašují se vítězové u každé odrůdy. Podmínkou ale je, že se od stejné odrůdy sejde minimálně 8 vzorků. Pokud se vyskytnou vzorky vín jedné odrůdy v menším počtu, je pro ně připravena zvláštní kategorie „ostatní“.

Vlastní košt se uskuteční v sobotu 5. března od 10 hodin. K dobré náladě bude návštěvníkům vyhrávat cimbálová muzika Eliška. Předpokládaný konec akce je ve 22 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám