Hlavní obsah

V Nepomuku se chystají pivní slavnosti

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nadcházejícím víkendu bude nepomucké náměstí patřit již po dvaadvacáté svátkům piva. Účast přislíbilo opět množství, zejména malých, pivovarů, chybět nebude ani široká nabídka občerstvení a pestrý kulturní program.

Foto: Občanské sdružení Nepal

Již dvaadvacátý ročník Nepomuckých pivních slavností se uskuteční v sobotu 19. července.

Článek

Dvaadvacátý ročník Nepomuckých pivních slavností se uskuteční v sobotu 19. července. Akce začne hodinu před polednem a skončí o půlnoci. Konat se bude jako vždy na náměstí A. Němejce v Nepomuku - a protože jde o městské slavnosti se vším všudy, vstup bude již sedmým rokem zdarma.

V Česku vyrůstá jeden minipivovar za druhým, jen za uplynulý rok jich vzniklo několik desítek, takže v Nepomuku se prémiově představí např. pivovar Lyer z Modravy, Bobr ze Zadní Třebáně, Krčín ze Sedlčan, Richard z Brna nebo třeba Zhůřák z blízké vesničky Zhůř. 

Chybět samozřejmě nebudou ani stálice jako Belveder Železná Ruda, Radouš Šťáhlavy, Modrá Hvězda Dobřany nebo Purkmistr z Černic. A k dostání bude i pivo z větších pivovarů jako je třeba Herold Březnice, Žatec nebo Polička a chybět nebude ani produkce gigantů - Plzeňského  Prazdroje nebo Staropramenu. Každý tak bude moci ochutnat širokou nabídku piv – od těch vařených takřka v domácích podmínkách až po průmyslově vyráběná "europiva".

Celkově zde budou k dostání produkty téměř padesáti pivovarů. A návštěvníci budou moci zcela svobodně zhodnotit, kdo ovládá pivovarnické řemeslo nejlíp. Opět se uskuteční anketa o nejlepší pivo slavností.

O hladové útroby přítomných se postará množství stánků s pochutinami. Pořadatelé se snaží i v tomto ohledu o zajištění co nejpestřejšího sortimentu, takže v Nepomuku budou k ochutnání např. grilované ovčí sýry, balkánské speciality, hamburgery z hovězího z ekologického chovu, uzení pstruzi,  sladké i slané palačinky, bryndzové halušky, gyros, mexické plněné placky a samozřejmě opečené klobásy.

Hudební produkce bude také vcelku pestrá, i když oproti předchozím ročníkům trochu více pop-rocková. 

Chybět přesto nebude ani dechovka a country. Z vystupujících kapel je třeba zmínit především plzeňský revival slavné skupiny Queen, klatovský tanzmetalový Trautenberk a zejména The 4 Fabs – nejlepší italský revival skupiny The Beatles.

Reklama

Výběr článků

Načítám