Hlavní obsah

V mé dílně nakupují nejen ženy, ale i chlapi, malí a velcí, říká výtvarnice Hana Palečková

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Činorodou a šikovnou výtvarnicí je bezesporu Hana Palečková, která má svůj ateliér a obchůdek Výtvarno v Holešově. Tvoří originální šperky, ale současně i půvabné módní doplňky. Přitom je autorkou dalších drobných dárků, ale také originálních vitráží.

Foto: Robert Rohál

Holešovská výtvarnice Hana Palečková.

Článek

Na čem teď jako výtvarnice pracujete a co nabízíte?

Blíží se Vánoce, takže se odpověď sama nabízí. Jsou to dekorace ze skla, nejvíc asi andílci, dále obrázky pro děti, korálky - vinutky tvořené nad hořákem - a z nich drobné náramky a náušnice, vyrábím ale také kouzelná papírová přáníčka, a určitě si udělám čas na hedvábí. Každým rokem nabízím a tvořím dárky na zakázku a těším se na tvůrčí dílničky ve školách a školkách. A to se netýká jen Vánoc.

Vaše umělecké výrobky jsou určeny ženám, ale ženy se dělí na různé typy. Pro jaký typ žen je určena vaše tvorba?

Snažím se vyhovět každé. Zatímco studentce nabídnu výraznou vinutku k tričku a džínám, starší dámě hedvábný šál do společnosti. Blondýnkám z kanceláře doplňky do modra ke kostýmku a zrzkám originální náramky v příjemných zelených odstínech. Každá žena se chce líbit a být obdarovávána. Jedna má ráda výrazný originál a jiná zase nenápadný detail. Když nebudou spěchat, vybere si skoro každý. V mé dílně nakupují i chlapi, malí i velcí.

Působíte v Holešově, kde máte ateliér Výtvarno, ale určitě se snažíte prorazit i mimo Holešov. Nebo se pletu?

Ne, nepletete. Cestu ke mně si našli zákazníci z okolních obcí či měst - ať už z Bystřice pod Hostýnem, Kroměříže, Přerova nebo ze Zlína - a těší mě jejich přízeň. A jistě s úsměvem přivítám každého dalšího.

Jakých akcí jste se v poslední době zúčastnila a co máte ještě do konce roku v plánu?

Nedávno, bylo to 1. října, jsem měla tu čest zúčastnit se cesty do Vídně. Jednalo se o prezentaci Zlínského kraje v prostorách Velvyslanectví České republiky v Rakousku. A teď? Už to nebude tak velké, ale jistě to bude příjemně předvánoční. 30. října budu ve zlínské kreativní dílně a kavárně Moje dílna tvořit vinutky. Pak proběhne ještě pár předvánočních akcí, také jsem ještě slíbila vitráž... Mám pořád co dělat.

Reklama

Výběr článků

Načítám