Hlavní obsah

V kroměřížské cukrárně Amadeus vystaví svou fotografickou tvorbu Robert Rohál

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černobílé fotografie přenesené na plátno vystaví během letošního léta v kroměřížské cukrárně Amadeus Robert Rohál, rodák z nedalekého Holešova. Vernisáž výstavy, na které autor představí kolekci Romance o Krásce a Zvířeti, proběhne v pátek 17. července.

Foto: Robert Rohál (archiv)

Robert Rohál s jedním z foto obrazů kolekce Romance o Krásce a Zvířeti.

Článek

Přesto ho prý ale k této výstavě museli přemluvit - letos totiž vůbec nechtěl vystavovat. Záměrně si chtěl tento rok dopřát pauzu. A zatímco už přemýšlí o novém fotografickém cyklu, v interiéru cukrárny Amadeus představí část loňské "putovní" výstavy Věčné  návraty, která byla k vidění na hradě Karlštejn, ve slovenském Zvoleně  a v Dobrušce.

„Když jsem si koncem loňského roku dělal bilanci, zjistil jsem, že za deset let to bylo pětapadesát výstav, což je docela hodně. Tu první jsem měl v roce 2005 a od té doby jsem jel jak splašený. Já měl třeba i pět výstav do roka, což bylo moc. Loni už to byly jen tři a letos neměla být žádná, ale nakonec jsem podlehl tlaku okolí,” přiznává Robert Rohál, který se tedy rozhodl, že "opráší" kolekci nazvanou Romance o Krásce a Zvířeti, jež byla součástí jeho loňské výstavy Věčné návraty.

„Je taková romantická série, která vypráví mýma očima známý pohádkový příběh a která se do klenutých prostor cukrárny Amadeus  docela hodí. Tam by měla být snad až do konce září,” dodává Robert Rohál, jenž má také na současném knižním trhu dvě knihy - Hvězdy odvedle a jejich stopy nejen v českém filmu a Legendy československé populární hudby.

O nové fotografické kolekci přemýšlí a předpokládá, že by ji představil na jaře příštího roku. V hlavě už dlouho nosí téma Manon Lescaut, ale start tohoto projektu si ještě vyžádá hodně času.

„Musí se to zkrátka vymyslet. Hodně náročná, co se modelů, prostředí i kostýmů týče, bude i samotná realizace,„ říká Robert Rohál. ”Těch nápadů mám více. S jednou kamarádkou chci nafotit kalendář na příští rok. Mělo by jít o portréty, ale každý by měl být jiný co do výrazu, líčení a vlasů. Taky mám nabídku, ať připravím výstavu s portréty celebrit, které jsem v minulých deseti letech fotil.”

Vernisáž v kroměřížské cukrárně Amadeus proběhne v pátek 17. července od 17 hodin a v jejím průběhu vystoupí i hudební hosté - zpěvačka a houslistka Hana Feltlová a kytarista Stanislav Malý.

Reklama

Výběr článků

Načítám