Hlavní obsah

V Karlovicích vypustí balónky s přáním Ježíškovi

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se kvapem blíží, sváteční nálada je znát na každém kroku. K Vánocům bezesporu patří již tradiční akce Vypouštění balónků s přáním Ježíškovi, ke které se letos připojí také obec Karlovice na Bruntálsku.

Foto: David Sztyper

K již tradiční akci "Vypouštění balonků Ježíškovi" se připojí také Karlovice.

Článek

V pátek 14. prosince v 15.15 hodin se na mnoha místech v České republice do nebe vznesou tisíce balónků s přáním Ježíškovi. V loňském roce bylo vypuštěno 75 820 balónků. Nejvíce balónků však bylo vypuštěno v roce 2008, kdy se k Ježíškovi snad v pořádku dostalo více než 100 000 hlavně dětských přání. Cílem letošní akce je snaha tento rekord pokořit.  

K unikátní akci se připojí i lidé z malebné vesničky Karlovice na Bruntálsku. Každý, kdo by chtěl tuto akci podpořit právě zde, by měl v pátek 14. prosince mezi 14. a 15. hodinou zamířit na místní hřiště.

Přesně v ve čtvrt na čtyři budou všechny balónky vypuštěny ke hvězdám s nadějí, že se dostanou do správných rukou a všechna, nejen ta dětská přání budou na Štědrý den splněna. O půl hodiny později, v 15.45, proběhne v jídelně místní základní školy vernisáž vánoční tvorby žáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám