Hlavní obsah

V jedné z kaváren v centru Prahy se střílelo

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři muži se pohádali v Jindřišské ulici v Praze ve středu večer 23. února. Jeden z nich pak několikrát vystřelil a utekl. Policie střelce již zadržela.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

V jedné z kaváren v pražské Jindřišké ulici seděla u stolu trojice mužů. Krátce před půl sedmou večer mezi nimi došlo ke slovní rozepři, přičemž jeden z mužů vytáhl pistoli a vystřelil do zdi mezi jeho dva společníky, kteří chtěli od stolu odejít. Jeden z mužů se poté pokusil střelce chytit za ruku, v tom vyšly další dva výstřely do podlahy a stropu kavárny. V té se nacházelo asi dvanáct hostů.

Všichni tři muži následně z kavárny utekli. Nikdo z hostů, ani personálu, nebyl zraněn.

„Kriminalistům se během jednoho dne povedlo střílejícího muže vypátrat. Pražská zásahová jednotka tohoto cizince zadržela v bytě na Praze 3. Ten měl u sebe nabitou zbraň připravenou ke střelbě,“ sdělila tisková mluvčí policie Eva Kropáčová.

Třiačtyřicetiletý cizinec se na území ČR pohyboval nelegálně a pod třemi různými totožnostmi. Byl obviněn z pěti trestných činů, a sice obecné ohrožení, nedovolené ozbrojování, výtržnictví, padělání a pozměňování veřejné listiny a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám