Hlavní obsah

V Hustopečích hledají nejlepší mandlový dezert

Novinky, Veronika J. T. Nováková

V pátek 1. března odstartovalo na webu www.slavnosti-mandloni.cz přihlašování do soutěže o Nejlepší mandlový dezert, jehož vyhlašování bude součástí programu Slavností mandloní a vína v sobotu 23. března.

Foto: Veronika J. T. Nováková

Hlavním odborným porotcem bude letos mistr cukrář Martin Beránek.

Článek

Svých pět minut slávy si zaslouží každá hospodyňka! Každoročně proto dostávají prostor v rámci programu Slavnosti mandloní a vína v Hustopečích.

Zapojte se i vy. Pořadatelé přijímají dorty, koláče, zákusky, buchty, trubičky, věnečky, dortíky - prostě cokoliv sladkého.

Ale pozor - dezert musí obsahovat madle v jakékoliv podobě a je třeba zaslat i podrobný recept. Hotový výrobek pak přinést v den slavností do zasedací místnosti radnice. 

Jestě jednou pozor - jedná se o soutěž amatérů, nikoliv profesionálních kuchařů a cukrářů.

Letos poprvé navíc mají soutěžící zároveň možnost zhodnotit výtvory ostatních - každý přihlášený soutěžící se zároveň stává porotcem a může ochutnat a ohodnotit výtvory svých soupeřů. Ve společnosti profesionálních kuchařů a zvláštních hostů, kteří budou tvořit odbornou část poroty, se tak můžete o svých receptech vzájemně pobavit a nad šálkem kávy vyměňovat názory.

Aby pořadatelé povzbudili všechny amatérské kuchtíky a kuchtičky, kterým je soutěž určena, navštívili s kamerou hlavního porotce letošního ročníku - vyhlášeného cukráře a milovníka každého s láskou připraveného jídla Martina Beránka z Nosislavi. Jaké dal soutěžícím tipy a rady? Podívejte se v reportáži:

Přihlásit se je možné do 17. března na webu www.slavnosti-mandloni.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám