Článek
Svých pět minut slávy si zaslouží každá hospodyňka! Každoročně proto dostávají prostor v rámci programu Slavnosti mandloní a vína v Hustopečích.
Zapojte se i vy. Pořadatelé přijímají dorty, koláče, zákusky, buchty, trubičky, věnečky, dortíky - prostě cokoliv sladkého.
Ale pozor - dezert musí obsahovat madle v jakékoliv podobě a je třeba zaslat i podrobný recept. Hotový výrobek pak přinést v den slavností do zasedací místnosti radnice.
Jestě jednou pozor - jedná se o soutěž amatérů, nikoliv profesionálních kuchařů a cukrářů.
Letos poprvé navíc mají soutěžící zároveň možnost zhodnotit výtvory ostatních - každý přihlášený soutěžící se zároveň stává porotcem a může ochutnat a ohodnotit výtvory svých soupeřů. Ve společnosti profesionálních kuchařů a zvláštních hostů, kteří budou tvořit odbornou část poroty, se tak můžete o svých receptech vzájemně pobavit a nad šálkem kávy vyměňovat názory.
Aby pořadatelé povzbudili všechny amatérské kuchtíky a kuchtičky, kterým je soutěž určena, navštívili s kamerou hlavního porotce letošního ročníku - vyhlášeného cukráře a milovníka každého s láskou připraveného jídla Martina Beránka z Nosislavi. Jaké dal soutěžícím tipy a rady? Podívejte se v reportáži:
Přihlásit se je možné do 17. března na webu www.slavnosti-mandloni.cz.