Hlavní obsah

V Havířově otevřeli speciální komplex pro výslechy dětí

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Specializovaný komplex pro práci s dětskými svědky a obětmi trestné činnosti v úterý dopoledne slavnostně otevřeli v Havířově. Prostory se zcela liší od klasických výslechových místností a jsou dostupné pro práci kriminalistů z celého Karvinska.

Foto: Josef Talaš

Záznamová místnost v novém komplexu

Článek

Celý komplex se skládá ze čtyř místností. Monitorovací místnost slouží ke sledování samotného výslechu. V domácím stylu je pak vybavena výslechová místnost. Prostory zahrnují i místnost se záznamovou technikou nebo šatnu.

Vše bylo vybudováno díky grantu Ministerstva vnitra ČR, na kterém se podílelo také Statutární město Havířov. "Vyšli jsme vstříc něčemu, co je v dnešní společnosti velmi potřebné, i když na druhou stranu smutné, že musíme takové místo mít," řekl při slavnostním otevření primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk.

V místnostech nového komplexu může usednout například soudce, vyšetřovatelé, státní zástupce a případně další potřebné osoby, které mohou výslech malého svědka nebo oběti trestné činnosti sledovat v on-line přenosu.

"Také si přeji, abychom tento komplex ve své práci potřebovali co nejméně," řekl při otevření vedoucí územního odboru Policie ČR v Karviné Miloš Pollak.

Reklama

Výběr článků

Načítám