Hlavní obsah

V galerii Emilie Paličkové jsou k vidění Kapky pro život

Novinky, Petr Mráček

Vyšší odborná škola textilních řemesel a Střední umělecká škola textilních řemesel v Praze vystavují svoje Kapky pro život, se kterými slavili úspěch na světové výstavě Expo 2015 v Miláně.

Foto: Petr Mráček

Kapky pro život

Článek

Do 18. října se můžete v galerii Emilie Paličkové, kterou najdete v ulici U Půjčovny 9, podívat na ojedinělý projekt - Kapky pro život, jde o největší prostorový objekt ze šité krajky.

"Celý objekt se skládá z devíti kapek, pět o rozměrech 190x70 cm, dvě 270x90 cm a dvě 350x120 cm. Okraj každé kapky tvoří tenký ocelový rám, do kterého je zachycena výplň z šité krajky, provedená technikou stínování," prozradila ředitelka školy Ivana Hýblová a doplnila: "Pro realizaci krajky byly zvoleny tři tloušťky leonských šňůr z kovových vláken spojených s výplní polyesterovou, polypropylenovou a bavlněnou".

Každý návštěvník může na výstavě zhotovit svoji kapku a vložit do ní své přání pro planetu Zemi či život na ní, zavěsit je do připravených řetízků a dokončit tak definitivní podobu celého objektu.

Objekt chce škola zapsat do Guinessovy knihy rekordů jako největší prostorový objekt ze šité krajky. Výstavu si přišel prohlédnout i syn Jana Wericha, Jiří Werich Petrášek. "Také jsem napsal svoje přání a musím říct, že je to opravdu zajímavý objekt," uvedl.

Výstavu můžete navštívit od pondělí do pátku od 10 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám