Hlavní obsah

V Českých Budějovicích se sešli nejlepší výčepní z celé republiky

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 28. května proběhlo v Restauraci ŠNYT U Malše finále II. ročníku programu Akademie Pivních Znalců. Do programu se v průběhu února a března zapojilo celkem 425 hostinských z celé České republiky.

Foto: Petr Mráček

Soutěž v čepování piva

Článek

Účastníci načerpali znalosti z Manuálu kvality čepovaného piva a úspěšně vyplnili on-line testy ze znalostí péče o čepované pivo. Jejich dovednosti a dodržování pravidel péče o pivo porotci následně ověřovali přímo v jejich hospůdkách.

Do letošního ročníku akademie se zaregistrovalo o 15 procent více hostinských než v roce 2017.

Do finále České republiky se kvalifikovalo 6 nejúspěšnějších hostinských – účastníků vzdělávacího programu:

Lucie Choutková z Restaurace ŠNYT U Malše v Českých Budějovicích,

Martina Třeštíková ze Zahradní restaurace Belveder v Protivíně,

Petr Čekan z Restaurace Pivní burza v Brně,

Eva Jandová z Restaurace Radniční sklípek v Kroměříži,

Ondřej Macháček z Restaurace ŠNYT Primka ve Šternberk,

Marcela Zdeňková z Pivnice na Starý v Milevsku.

V prostředí Restaurace ŠNYT U Malše v Českých Budějovicích, předvedli účastníci svoje umění čepování piva před pětičlennou porotou, která zhodnotila kvalitu přípravy pivního skla, vlastní čepování, vzhled načepovaného piva a způsob servírování. Součástí hodnocení byl i rozhovor, kdy každý soutěžící dostal od porotců čtyři otázky na téma pivovar a péče o čepované pivo.

Porota zasedla ve složení: Jiří Fáměra, výrobní ředitel a vrchní sládek Pivovarů Lobkowicz, Michal Voldřich, ředitel a sládek Pivovaru Protivín, Martin Němeček, obchodní ředitel on trade Pivovarů Lobkowicz, Vlastimil Zedek, ředitel a sládek Pivovaru Černá Hora, Petr Mráček, redaktor.

Držitelem zlaté plakety Akademie Pivních Znalců pro rok 2018 se stala Martina Třeštíková z Restaurace Belveder v Protivíně.  

Držitelem stříbrné plakety Akademie Pivních Znalců pro rok 2018 se stal Petr Čekan z Restaurace Pivní Burza v Brně.   

Držitelem bronzové plakety Akademie Pivních Znalců pro rok 2018 se stala Lucie Choutková Restaurace ŠNYT U Malše v Českých Budějovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám