Hlavní obsah

V bývalých jatkách se budou číst detektivky

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Literární putování po Krušných horách zamíří v sobotu 25. srpna do Kraslic na Sokolovsku. Jedná se tak o poslední prázdninové zastavení, kdy spisovatelé z Česka a Saska předčítají své detektivní příběhy z nové knihy Stíny nad Krušnými horami 2 (Schatten über dem Erzgebirge 2).

Foto: Milan Hloušek

Literární putování po Krušných horách.

Článek

V Kraslicích se s nimi čtenáři potkají od 18 hodin v historickém objektu bývalých městských jatek. Kulturní pořad hudebně doprovodí skupina Bád Boys z Karlových Varů. Z nové publikace zazní například povídka Zloděj, který procházel zdí (Der Dieb, der durch die Wand ging) či Záhada zmizelého trabanta (Der verschwundene Trabant).

Krimi příběhy zazní jak v českém, tak německém jazyce. Na závěr čeká návštěvníky i malá prohlídka sbírky zemědělských strojů a historické zařízení bývalých městských jatek.

Stíny nad Krušnými horami 2 vychází v nákladu 1000 kusů. Kdo projeví zájem, bude si moci knihu na místě zakoupit. Knižní novinka zahrnuje celkem čtrnáct povídek různých autorů, po sedmi z Česka a Saska. Projekt je společnou aktivitou Nadace St. Joachim Jáchymov a Villa Baldauf Marienberg.

Literární putování s nádechem tajemna bude pokračovat po dalších zajímavých a nevšedních místech Krušných hor.

Plán zastávek:

25. 8. Kraslice – Nucený výsek (historická jatka)

13. 9. Františkánský klášter Kadaň

15. 9. Deutschneudorf – důl Jantarová komnata

21. 9. Zámek Sokolov

23. 9. Eibenstock

4. 10. Most – Divadlo romanitostí

6. 10. Oelsnitz/Erzgebirge – hornické muzeum

12. 10. Marienberg/OT Kühnhaide

27. 10. Jízda Přísecnickou dráhou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám