Hlavní obsah

V Broumově začíná pátý ročník Univerzity třetího věku

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sál broumovského kláštera Kreslírna se za tři týdny opět otevře všem, kteří se chtějí dále vzdělávat a dozvědět se něco nového. Ve čtvrtek 15. října tady bude zahájen 5. ročník Univerzity třetího věku. Místa jsou ještě volná.

Foto: Kateřina Ostradecká

Univerzita třetího věku probíhá v Kreslírně broumovského kláštera a pravidelně se jí účastní kolem sedmi desítek seniorů.

Článek

Přednášky Univerzity třetího věku budou opět probíhat ve dvou semestrech – v zimním, od října do ledna, a v letním, od února do května, kdy se na poslední hodině tradičně předává závěrečné osvědčení. 

„Oba semestry letošního ročníku jsou zaměřené na poznávání cizích zemí a nesou název SVĚT JE PŘECE TAK BLÍZKO. Do Broumova zavítají přednášející, kteří v konkrétní zemi nějaký čas žili a poznali tak nejen její přírodní krásy, ale i každodenní život,“ řekla Dana Černotová ze spolupořádající Agentury pro rozvoj Broumovska.

A na které země se mohou posluchači těšit? Na Jižní Koreu, Finsko, Subsaharskou Afriku, Latinskou Ameriku, Dálný východ a další zajímavé lokality.

Zájemci, kteří by se chtěli ještě přihlásit na oba nebo i jednotlivé semestry, si mohou vyžádat elektronickou přihlášku na adrese dana.cernotova@broumovsko.cz nebo se mohou registrovat osobně v kanceláři Agentury pro rozvoj Broumovska, která spolu s Univerzitou Hradec Králové pravidelný cyklus přednášek pořádá. 

Reklama

Výběr článků

Načítám