Hlavní obsah

V brněnské části Slatina odstartoval další ročník kulturního léta

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská část Brno-Slatina opět pořádá open air akce s názvem Slatinské kulturní léto. Letos nabídnou organizátoři například revivaly skupin Beatles či ABBA, dále pořady pro děti, folkové koncerty i hardrock.

Foto: MČ Brno-Slatina
Článek

Městská část Brno-Slatina pořádá již pátým rokem v době od května do začátku září na Přemyslově náměstí pravidelné venkovní kulturní akce pod názvem Slatinské kulturní léto. 

Organizátoři se vždy v programu snaží nabídnout účinkující odlišných žánrů tak, aby si to své mohl najít opravdu každý návštěvník této akce. Letos proto v rámci Slatinského kulturního léta zazní nejen folk a lidová hudba, ale také písně Beatles či skupiny ABBA, a pro děti je připravena pohádka i představení klaunů. 

Všechny pořady se konají zpravidla v době od 18 do 21 hodin a jsou bez vstupného.

Letošní ročník Slatinského kulturního léta byl zahájen ve středu 16. května, kdy náměstím zazněl folk a spirituály v podání skupin Nenucený výsek a Déjà-vu.

Děti jistě potěší další plánovaný pořad v rámci této akce, jímž bude ve středu 30. května Pohádka O veliké řepě. Toto dětské představení začíná již v 17 hodin. 

Ve středu 6. června bude na programu koncert folkové skupiny Old Boys Poutníci s hosty. 

Slatinské kulturní léto dále pokračuje koncertem velice populární kapely The Glass Onion, kterým organizátoři potěší všechny příznivce snad nejslavnější skupiny všech dob - liverpoolských The Beatles. Koncert této brněnské revivalové kapely, která letos slaví již 19 let svého působení a jejíž koncerty jsou hojně navštěvovány příznivci všech generací, je naplánován na středu 13. června od 18 hodin. 

Mezi dalšími pořady, které městská část Slatina nabídne v rámci tohoto kulturního festivalu, bude nejen další pohádka pro děti na oslavu závěru školního roku, ale také například koncerty MR Swing Brno, lidové hudby a folku, zazní i cimbálová muzika a na závěr letošního ročníku Slatinského kulturního léta zazní hardrock v podání Deep purple revivalové kapely z Brna. 

Aktuální informace o všech akcích v rámci Slatinského kulturního léta, podrobný program a zejména případné změny, jsou oznamovány na webu MČ Slatina.

Reklama

Výběr článků

Načítám