Hlavní obsah

V březnu bude na vsetínské komorní hudební scéně Za Oponou nabito

Novinky, Klára Blažková

V pořadí šestou a sedmou hudební lahůdku si budou moci v březnu hudební fajnšmekři vychutnat ve Vsetíně „Za Oponou“. Koncerty začínají v 19 hodin na jevišti velkého sálu.

Foto: Promo Žamboši

Vsetínská kapela Žamboši

Článek

Šestý koncert komorního a netradičního hudebního cyklu bude 16. března určen zejména pro ty, co mají rádi originální klidné a poetické písně k soustředěnému poslechu.

Kapela Zhasni, která bude hostem tohoto večera, přijede ze severočeského Nového Boru. V letošním roce zaznamenala úspěch, když byla vybrána do užšího výběru pro festival Michala Horáčka - Písně s příběhem, který se snaží zachytit kvalitní, méně známou českou hudbu. „Věřím, že tento večer bude zážitkem pro všechny, kdo budou s námi,“ vzkázal iniciátor a koordinátor akce Dušan Trličík.

Ve středu 22. března přijede z dalekých Lužických hor svérázný a originální hudební host! Jana Vébrová pochází z kraje vykořeněného, kde si každý, kdo chce hrát a zpívat, musí najít svůj vlastní umělecký projev.

Jana Vébrová je naprosto originální, neovlivněná a nadčasová, stejně jako její hudba. Ač samorost, úspěšně spolupracuje s Pražským komorním divadlem a orchestrem pro soudobou hudbu Agon Orchestra. Sedmé setkání „Za Oponou“ tak nabídne výjimečnou příležitost dvojkoncertu spolu se vsetínskou kapelou Žamboši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám