Hlavní obsah

V Bohumíně startují farmářské trhy, otevře se i městská tržnice

Novinky, Lucie Balcarová

Do ulic Bohumína se po více než měsíční pauze vracejí trhovci. S rouškami, dezinfekcí, většími rozestupy a bez ochutnávek. Ve městě se farmáři objeví už ve čtvrtek 23. dubna, a to na náměstí T. G. Masaryka před radnicí a také v městské tržnici před vlakovým nádražím. Nakupovat bude možné od rána.

Foto: Pavel Čempěl

Prodávat se teď na farmářských trzích bude muset v roušce, rukavicích a bez oblíbených ochutnávek.

Článek

„Zítra čeká celou tržnici s dvaceti prodejními stánky dezinfekce. Prodejní místa se budou dezinfikovat od střechy až po podlahu. Postarají se o ni bohumínští hasiči. Všechny prodejce jsme obvolali, takže někteří už ve čtvrtek se svými výrobky či výpěstky dorazí. Všichni budou muset dodržovat přísnější hygienická pravidla. Prodávat se kvůli bezpečné vzdálenosti bude moci ob jeden stánek. My se každé ráno před zahájením prodeje postaráme o dezinfekci prodejních míst. Stánkaři budou muset prodávat v rukavicích a roušce a zajistit pro nakupující dezinfekci,“ uvedla Ivana Balgová z odboru životního prostředí a služeb bohumínské radnice.

Ve čtvrtek 23. dubna do Bohumína před radnici přijede i oblíbený jednodenní Slezský rynek s produkty asi patnácti regionálních farmářů. Nabídne zeleninu, maso, uzeniny, sýry, mléčné výrobky, sladké i slané pečivo, stejně tak výrobky ze dřeva, proutí nebo ovčí vlny. K mání budou také bylinky, keře, sazeničky, rostlinky i zahradní doplňky. Farmářské trhy tady proběhnou od 8 do 16 hodin.

V městské tržnici, která v Bohumíně funguje už téměř třicet let, začnou trhovci nabízet své zboží už od 7 do 14 hodin. Lidé je tady najdou každý den kromě neděle. Provoz tržiště regulují správcové, kteří na místě od prodejců vybírají podle nabízeného sortimentu poplatky za pronájem prodejního místa.

Vloni vynaložilo město na provoz prodejních stánků 220 tisíc korun, na poplatcích od stánkařů vybrala radnice o 17 tisíc více.

Reklama

Výběr článků

Načítám