Hlavní obsah

V aplikaci Kudy z nudy přibylo tlačítko Záchranka

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítko má zefektivnit bezpečnost cestování, přivolat záchranou zdravotnickou službu, popřípadě Horskou službu ČR či vodní záchranou službu. Dovolenou trávíme často na horách nebo u vody. Na aplikaci se podílí Česká centrála turistického ruchu - Czech Tourism. Bude i v polské mutaci.

Foto: Kudy z nudy
Článek

V aplikaci Kudy z nudy přibude tlačítko, které povede k aplikaci Záchranka. Pokud ji bude mít uživatel staženou ve svém telefonu, automaticky se otevře a uživatel může s její pomocí poslat nouzovou zprávu přímo na dispečink zdravotnické záchranné služby.

V případě, že aplikaci Záchranka instalována nebude, dostane se uživatel přes tlačítko z aplikace Kudy z nudy přímo do Google Play nebo App Store, kde si aplikaci může zdarma stáhnout.

I pro zahraniční turisty

„Novinkou v aplikaci bude její polská jazyková mutace, kterou pomohlo vytvořit zahraniční zastoupení CzechTourism v Polsku. Právě Poláci jsou spolu s Němci a Slováky nejčastějšími zahraničními návštěvníky českých regionů. Polština tak doplní již zavedenou němčinu v připravovaném zpřístupnění aplikace zahraničním návštěvníkům v ČR,” informoval ředitel agentury CzechTourism Jan Herget.

U nejrušnějších turistických cílů se objeví edukační materiály aplikace Záchranka, které budou sloužit k osvětě veřejnosti. Tým aplikace Záchranka se také během letních víkendů objeví na několika předem avizovaných místech České republiky, kde připraví návštěvníkům daného turistického cíle osvětový program.

Reklama

Výběr článků

Načítám