Hlavní obsah

Uznávaná floristka předvede své umění v klatovském kulturním domě

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve velkém sále Kulturního domu v Klatovech se v úterý 9. dubna od 17 hodin uskuteční Jarní aranžování - ukázky aranžování dekorací na nadcházející svátky jara s uznávanou floristkou Hanou Kindelmannovou Šebestovou.

Foto: foto z archivu Hany Kindelmannové Šebestové

Načerpejte jarní inspiraci s uznávanou floristkou Hanou Kindelmannovou Šebestovou

Článek

Čtyřnásobná mistryně České republiky ve floristice Hana Kindelmannová Šebestová předvede nové trendy v dekorování květin pro jarní výzdobu. Po přednášce a ukázkách aranžování bude možnost si hotové dekorace zakoupit. Akci, na kterou je zvána široká veřejnost, pořádá Městské kulturní středisko v Klatovech. Cena semináře je 80 Kč.

Profesní dráha floristky

Po studiu na zahradnických školách v Mělníku, Děčíně a Hradci Králové v roce 1995 začala Hana Kindelmannová Šebestová podnikat v oboru - nejprve ve vlastní floristické dílně, poté několik let vedla floristický obchod. V roce 2006 se vrátila opět k práci v dílně, která ji svou kreativitou více naplňuje.

„Specializuji se na kompletní dekorace a výzdoby interiérů, ovšem ani další jiná květinová přání zákazníků mě rozhodně nezaskočí. Ve svém oboru se neustále vzdělávám, sleduji aktuální trendy, soutěžím, publikuji v odborném tisku, vydávám publikace. Jsem členkou odborných porot, navštěvuji různé domácí i zahraniční semináře, ale také je i jako lektorka organizuji," řekla Hana Kindelmannová Šebestová.

Floristické soutěže a účinkování v televizních pořadech

Od roku 1996 se aktivně zúčastnila jedenácti ročníků Mistrovství floristů České republiky, během kterých se jí v různých disciplínách podařilo stanout 21 krát na stupních vítězů, z toho čtyřikrát na stupni nejvyšším, kde v letech 2000, 2003, 2004 a 2007 získala titul Mistr České republiky ve floristice.

Několikrát se také prezentovala na soutěži Brněnská růže. Na ní se floristce podařilo dvakrát získat titul absolutního vítěze (v letech 2006 a 2008). Na ostatních menších soutěžích (Flora Art, Pragointerier, Oasis Primavera) se také umisťovala pravidelně na předních místech.

Hana Kindelmannová Šebestová byla členkou pracovní skupiny Holandské květinové kanceláře, její trendy prezentovala společně s holandskými floristy na květinových show v České republice i na Slovensku. Své práce předvedla i v několika televizních pořadech (Sama doma, Rady ptáka Loskutáka, Snídaně s Novou).

Floristka vydala katalog svatebních kytic, působí také jako redaktorka odborného časopisu Profiflorista a publikuje v dalším odborném tisku (Zahrádkář, Floristika).

Akce a semináře

Kindelmannová Šebestová pravidelně pořádá různé tzv. Květinové dny na sušickém náměstí, na hradě Velhartice nebo zámku Kozel.

„Vzdělání v oboru si rozšiřuji na různých domácích i zahraničních seminářích. Absolvovala jsem jich několik na německé floristické škole Blumenschule Wasserschlos pod vedením předních zahraničních floristů (Thea Kornherr, Monika Nieland). Jako první Češce se mi podařilo publikovat své floristické práce v knize International floral art 2010. Kniha obsahuje 256 výtvorů od 160 osobností z celého světa," dodává floristka.

Reklama

Výběr článků

Načítám