Hlavní obsah

Uvodní turnaj 1. ligy juniorů v kolové ovládlo družstvo TJ Sokol Zlín 1

Novinky, Robert Zvolánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. prosince se v Želechovici nad Dřevnicí konal úvodní turnaj celostátní 1. ligy juniorů v kolové letošní sezony. Turnaj jednoznačně vyhrál favorit letošní soutěže - TJ Sokol Zlín 1 (Vendlin Helis / Dominik Otásek). Hráči TJ Sokol Šitbořice Dominik Šabata / Šimon Urbánek obsadili 6. místo.

Foto: Martin Šabata

1. kolo I. ligy juniorů v kolové - stupně vítězů

Článek

Do první ligy juniorů se kvalifikovalo 7 družstev z ČR. Favorit celé soutěže - TJ Sokol Zlín 1 - nezaváhal. Všechny zápasy turnaje jako jediný tým jednoznačně vyhrál. Na druhém místě skončil Spartak Chrastava (Petr Malák / Lukáš Pospíšil), dvojice utržila 2 porážky stejně jako 3. MO Svitávka 1 (Michal Musil / David Petr).

Družstvo TJ Sokol Šitbořice (Dominik Šabata / Šimon Urbánek) absolvovalo v juniorské lize prémiový start. Do 1. ligy se šitbořičtí hráci kvalifikovali jako 6. družstvo. Dosud jsou v žákovském věku. V tomto turnaji zaznamenali jedno vítězství, které stačilo pouze na předposlední místo. Ambice však měli před turnajem vyšší.

Trenér šitbořického družstva Karel Berger po turnaji hodnotil: „Výsledky z jednotlivých zápasů vypadají hrozivě. Předvedená hra a chybějící štěstí však dává předpoklad pro lepší umístění v dalších turnajích. Pro družstvo je priorita nejvyšší umístění na MČR v žákovské kategorii.”

Konečné pořadí:

1. Sokol Zlín 1   18 bodů

2. Spartak Chrastava   12

3. MO Svitávka   12

4. Brno/Zlín   10

5. Liberec/Praha   7

6. Sokol Šitbořice   3

7. Sokol Zlín 2   0

Reklama

Výběr článků

Načítám