Hlavní obsah

Ústecký dům dětí a mládeže už sídlí v novém

Novinky, Redakce Novinky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústecký dům dětí a mládeže už sídlí v nových prostorách. Z nevyhovující staré vily v Churchillově ulici se přestěhoval v průběhu srpna a září do nově zrekonstruovaných bloků C a D domu kultury.

Foto: PRÁVO – Aleš Pelikán

Ústecký dům dětí a mládeže už sídlí v nově zrekonstruovaných prostorách domu kultury.

Článek

Jejich oprava vyšla na 178 miliónů korun, 85 procent nákladů bylo zaplaceno z evropských fondů. Slavnostní zahájení provozu přesídleného domu dětí se konalo ve středu.

„Jsem rád, že i u domu kultury budeme moci využívat sice menší, ale o to útulnější prostor, kde budeme mít dokonce malou pec a ohniště. Vlastními silami chceme opravit přírodní amfiteátr a do budoucna s městem plánujeme zrekonstruovat přilehlý park,“ říká ředitel DDM Jan Eichler.

Děti budou moci využívat několik kluboven, dva větší sály pro pohybové aktivity i divadlo s klasickým jevištěm a hledištěm, které jistě uvítají kroužky se zaměřením na dramatickou tvorbu. Navíc se zde mohou konat různé přednášky nebo besídky. DDM má rovněž k dispozici keramickou dílnu i výtvarný ateliér.

Všechny klubovny jsou nově vybaveny, tak aby odpovídaly moderním požadavkům pro mimoškolní činnost. Výhodná poloha a kvalita prostor se projevila už při konkurzu do tanečních kroužků, kdy přišlo mnohem více adeptů než v minulosti.

Stěhování bylo velmi náročné. Nejvíce úsilí muselo být vynaloženo při transportu 800 kilogramů vážící keramické pece, který prováděla magistrátem najatá firma. Věci, jež byly přestěhovány, se podle Eichlera vešly do několika tisíc krabic.

Ústecký dům dětí a mládeže nyní navštěvují přes dva tisíce dětí a rodičů. Vybrat si mohou z nabídky 120 kroužků.

Reklama

Výběr článků

Načítám