Hlavní obsah

Úspěšný začátek prázdnin handicapovaných sportovců z Vysočiny

Novinky, Stanislav Merunka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. července se v Hořicích u Jičína konalo 2. kolo 1. a 2. ligy integrované boccie. Tomuto turnaji předcházel týden sportovní kemp v kempu Milovice u Hořic, kde kromě tréninku boccie došlo i na kulturu, výlety po blízkém okolí, koupání a další letní radovánky.

Foto: Jiří Seman

vítěz turnaje 1.ligy Rychlé želvy ze Žďáru

Článek

Vyvrcholením sportovního kempu byl turnaj integrované boccie, kterého se zúčastnilo všech sedm družstev družstev iSK Vysočina. 

V 1. lize po bezvadném výkonu v celém turnaji zvítězilo naše družstvo Rychlých želv ze Žďáru. Na další družstva v první lize po nevyrovnaných výkonech zbyla místa ve spodní části tabulky, kdy družstvo Třech Vlčků skončilo na místě 9., Autocolor VM na místě 10. a družstvo 1. Žďárské na místě 12. Do konce letošního ročníku zbývá odehrát ještě jeden turnaj v říjnu v Nové Pace.

Ve druhé lize zvítězilo družstvo Red Dragons z Vysočiny, na druhém místě se umístilo družstvo Sláma Lhotka iboccia a na čtvrtém místě skončilo družstvo HSC VM. 

I v letošním roce budeme 27. září pořádat již 4. ročník otevřeného turnaje integrované boccie v Centru kultury a sportu v Osové Bítýšce, tímto chceme pozvat širokou veřejnost, přijďte se podívat, zafandit a zjistit, co to vlastně ta boccia je.

O víkendu 19. července se naši sportovci zúčastnili dalšího turnaje integrovaného závěsného kuželníku v Dolní Kalné, kde se konal již 9. ročník. Po úspěšném turnaji v závěsném kuželníku, který jsme začátkem měsíce června pořádali v Březejci, kde jsme obsadili druhé a třetí místo, se našim družstvům dařilo i v Dolní Kalné.

Turnaje se zúčastnilo celkem 14 družstev z celé ČR. Družstvo Bubáků skončilo na 2. místě, s celkovým počtem 374 kuželek, kdy o pořadí na druhém a třetím místě rozhodoval počet poražených kuželek v dorážkových hodech. Na pátém místě skončilo družstvo HSCVM s celkovým počtem 372 kuželek, bohužel v jejich neprospěch byly poražené kuželky v dorážkách. 

V tomto turnaji se opět prokázalo, že turnaje jsou vyrovnanější, všechna družstva jsou nucena podávat co nejlepší výkony, neboť o umístění již rozhoduje třeba jen jedna poražená kuželka. 

Na závěr je nutné poděkovat Kraji Vysočina a všem sponzorům za podporu našich aktivit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám